Pasivna hiša Ro – projekt interierja2024-03-28T14:54:57+02:00

Project Description

Pasivna hiša Ro – projekt interierja

Prikaz vizualizacij, ki so narejene v sklopu projekta interierja za objekt pasivne hiše RO. Želja je moderno in odprto zasnovati dnevni del, da bo kuhinja malce umaknjena in obenem del prostora. Prikazane so različne opcije, kjer so uporabljene različne barve in materiali. V eni od opcij je kuhinjski otok narejen na način, da je dejansko otok, v drugi pa je prislonjen ob steno.

V kuhinji bo položena keramika, v dnevnem delu pa ojlen parket. Stopnice v nadstropje bodo obložene z lesom.

Pri izdelavi projekta interierja (notranje opreme) je potrebno uskladiti želje in cenovni okvir naročnika s prostorom, ki se ga obdeluje in komponentami, ki se jih dobi na trgu. Kvaliteten projekt interierja mora vsebovati kar nekaj segmentov, da bo omogočal kvalitetno izvedbo. Vsekakor je pomembna arhitekturna zasnova projekta, določitev materialov, barv in komponent z vzorčenjem. Drugi segment je vsekakor osvetlitev, kateri posvečamo posebno pozornost. V vsakem prostoru želimo ustvariti več možnosti osvetlitve za ustvarjanje različnih ambientov. Tretji segment, ki je ključnega pomena je temeljito poznavanje gradbenih faz, izvedbenih zakonitosti in vseh malenkosti, ki bodo na koncu krojile dober projekt za izvedbo interierja. Četrta komponenta je obvladovanje izvedbenih faz in koordinacija vseh udeleženih v gradnji od gradbenika do mizarja, da se zagotovi kvaliteten prenos projekta interierja, ki je nadgradnja osnovne PZI dokumentacije objekta, v življenje. Gre za izrazito individualni pristop, ki je ključ do kvalitetne in celostne realizacije pasivnih hiš.

Pri vsem tem je ključna odprta in transparentna komunikacija z naročnikom, ki mora imeti popolnoma jasno predstavo kaj bo končni rezultat, kakšen je proces, da do tega pridemo in kakšna bo cena vsega skupaj, da lahko sprejme odločitev. Mi se že leta poslužujemo naprednih 3D orodij in se trudimo, da je prostor, ki ga obdelujemo kar se da realno prikazan in tako nudimo naročniku maksimalno podporo.

Ker želimo naše projekte od začetka speljati maksimalno celostno je projekt interierja logičen sestavni del PZI (projekt za izvedbo) in na na način se sprehajamo iz opreme nazaj v izvedbeni projekt, v inštalacije, v konstrukcijo in s takšnim delom lahko pridemo do maksimalno usklajenega projekta, ki bo zagotovil kar se da natančen prenos v realnost. Bistvena prednost takšnega pristopa k projektiranju je popolna usklajenost vseh segmentov projektne dokumentacije kar zagotovi tako ekonomsko kot finančno stabilnost investiciji.

Med izvedbo je vsekakor potreben nadzor in koordinacija, da se projekt realizira tako kot je bil predviden in predstavljen naročniku.

Leto gradnje: 2025

Več o aktivaciji betona dostopno tule: Aktivacija Betona 
Več o pomenu mase v objektu za toplotno stabilnost pa tule: Pomenu mase v objektu

Gradbeni sistem: TermoLOGiK
Izolacija talne plošče: PenjenoSteklo.si
Izvedba talne plošče: TemeljnaPlosca.si 

Projektant:
ARHEM d.o.o. – Pasivna Arhitektura  ->  ARHEM.si
Odgovorni vodja projekt: Alen Mladinov univ.dipl.inž.arh.      ZAPS 1244

Izvajalec:
PasivnaGradnja.si  –  PasivnaGradnja.si
Jarška cesta 49, 1000 Ljubljana
(izvedba objekta, strojne in elektro inštalacije)

Vizualizacija opcije bele kuhinje in samostojnega kuhinjskega otoka:

Vizualizacija opcije bele kuhinje z otokom in sivo ali z lesom obloženo steno v dnevni:

Video predstavitev rešitve:

Vizualizacija opcije bele kuhinje z otokom potisnjenim do stene:

Vizualizacija opcije sive kuhinje s centralnim otokom:

Več o izdelavi projekta interierja za pasivne hiše:

Izdelava projekta interierja v Pasivni hiši

Več o ostalih naših projektih si lahko pogledate na spodnjih povezavah:

Veseli bomo tudi vašega maila ali klica:

Če se želite prepričati o prednostih individualnega pristopa do projektiranja pasivnih hiš, vam priporočamo, da se obrnete na podjetje Arhem d.o.o., ki v sklopu arhitekturnega biroja ponuja povsem individualni pristop do zasnove projekta, individualno vodenje vsakega projekta in osebni pristop do vsakega, ki jim s sodelovanjem izkaže zaupanje. Podjetje Arhem d.o.o. ima dolgoletne izkušnje in znanje na področju pasivne gradnje in uporablja PHPP metodologijo za izračun energetske bilance. Poleg tega vam lahko ponudijo izvedbo pasivne hiše v sklopu skupine PasivnaGradnja.si, ki bo na podlagi več kot 20 letnih izkušenj na področju pasivne gradnje in dobro izdelane projektne dokumentacijo arhitekturnega biroja Arhem prenesla na gradbišče in jo s pomočjo popolnoma fleksibilnega gradbenega sistema za izvedbo pasivnih hiš TermoLOGiK hitro in natančno prenesla v realnost.

Končni rezultat bo zaradi usklajenega dela in poznavanja vseh segmentov projektiranja in gradnje najboljši za dano lokacijo, za izražene želje naročnika in ekonomski okvir v katerega je objekt postavljen.

Članki o Pasivni hiši in Pasivni gradnji za več in podrobnejše informacije:

Kako vam lahko pomagamo?

Prosimo izpolnite spodnja polja. V najkrajšem času vas bomo kontaktirali in pomagali pri realizaciji vašega projekta ali pa vam s svetovanjem in nasvetom pomagamo najti pravo rešitev.

Delite to vsebino, Izberite željeno Platformo!

Go to Top