Penjeno steklo kot vrhunski izolativni material

Glapor penjeno steklo je visoko kvalitetna in okolju prijazna toplotna izolacija. Uporablja se lahko tudi kot lahek zapolnilni material v gradbeništvu, ki razbremeni konstrukcijo. Ponuja veliko prednosti pri gradnjah različnih objektov in predstavlja alternativo klasičnemu načinu izolacije. Zagotavlja ekološki način gradnje in zagotovo sodi med materiale prihodnosti. Je lahek, a izredno trden in vzdrži velike obremenitve. Odporen je na ogenj in mraz, neobčutljiv na vlago, je dober zvočni izolator in je kemijsko inerten.

Z GLAPOR penjenim steklom je gradnja enostavnejša. Uporaben je pri gradnjah različnih objektov, ki zahtevajo visoko stopnjo izolativnosti. Pri gradnji proizvodnih hal in stanovanjskih hiš se uporablja za izolacijo tal, zidov, stropov, obokov in streh. Ponuja veliko prednosti pri izgradnji cest, vodovodne in kanalizacijske infrastrukture ter pri sanacijah tal, uporablja se kot izolacija na kopališčih, na ravnih strehah in strehah s travnato površino. Stavbe, ki so brez kleti, se s tovrstno izolacijo odlično zavarujejo pred mrazom brez dodatne običajne zaščite. Posebno dobro izolira zunanjo stran kleti, ki je v kontaktu z zemljo. Enostavna uporaba in dobra toplotna izolacija predstavljata prednost tudi pri energetski sanaciji starih stavb.

Glapor penjeno steklo zagotavlja ekološki način gradnje, saj je narejen iz recikliranega materiala. Ne predstavlja nobenih vplivov na okolje in je prijazen do zdravja ljudi. Zagotovo sodi med materiale prihodnosti.

Obrazec za pripravo ponudbe je dostopen tule: https://www.pasivnagradnja.com/penjeno-steklo/penjeno-steklo-povprasevanje/

Penjeno steklo Glapor je narejeno iz 100% recikliranega materiala – stekla, s proizvodnjo, ki je tehnološko najbolj dovršena v Evropi in pri svoji proizvodnji porabi 30% manj energije kot konkurenca. V postopku izdelave se odpadnemu steklu dodajo ekološko varni aktivatorji, ki poskrbijo za reakcijo napenjanja in preoblikovanja zdrobljene mase v trdno celično strukturo. Naslednji del procesa je ohlajevanje tako pripravljene mase, ki je pa različno glede na dve vrsti produktov, ki jih ponujamo.

Penjeno steklo Glapor
Penjeno steklo Glapor

Penjeno steklo Glapor je mogoče dobit v dveh oblikah:

– Penjeno steklo v ploščah
– Penjeno steklo v granulatu

Glapor penjeno steklo v ploščah

Penjeno steklo v ploščah je vrhunski izdelek in bistveno presega ponudbo in kvaliteto konkurence. Postopek ohlajevanja je tukaj specifičen, saj mora zaradi ohranitve dimenzije twer strukture materiala biti strogo nadzorovan do spustitve na sobno temperaturo. S popolnoma avtomatizirano in robotizirano linijo rezanja, kontrolinga in pakiranja se lahko zagotovi dimenzijska natančnost posameznih plošč ter varna pot od proizvodnje do uporabnika.

Penjeno steklo Glapor v ploš?ah
Penjeno steklo Glapor v ploščah

Tehnični podatki:

     Penjeno steklo – GLAPOR – plošča iz penjenega stekla

 Glapor penjeno steklo – granulat

Glapor granulat penjeno steklo se drobi takoj ko zapusti komoro, kjer se izvaja temperaturni šok. Ta ustvari velik temperaturni stres materiala, ki poveča njegovo trdnost. Z drobljenjem material, ki je posledica tega temperaturnega šoka dobimo granulat, ki je primeren za vgradnjo. Dovoz materiala na gradbišče je omogočen v razsutem stanju, kar pomeni, da ga pripelje transportno vozilo in ga »vsuje« v gradbeno jamo ali na drugi predviden prostor vgradnje, ali pa v vrečah, ki se jih potem s pomočjo dvigala na gradbišču vgradi na predvideno lokacijo.

Penjeno steklo Glapor v granulatu
Penjeno steklo Glapor v granulatu

Tehnični podatki:

64649_162975563729289_2415109_nPenjeno steklo – GLAPOR gramoz iz penjenega stekla

V gradbeni industriji, je se Glapor penjeno steklo izkazalo z izjemnimi učinki, tako s svojo toplotno izolativnostjo, kot tudi z učinkom razbremenitve konstrukcij ter kvaliteto izdelave. V gradbeništvu se je pokazalo ogromno področji, kejr se je Glapor penjeno steklo izkazalo s svojimi izjemnimi lastnostmi.

Pri Glapor penjenem steklu se naraščajoče zahteve po energetsko učinkoviti gradnji, zanesljivosti materiala in ekonomičnosti srečajo. Glapor penjeno steklo je namreč ima po raziskavah iz tujine najboljši »cost-benefit« efekt.

Več o penjenem steklu je dosegljivo na: www.PenjenoSteklo.si

Postopek izvedbe izolacije talne plošče

Izjemna odpornost na pritisk, dobre toplotno izolativne lastnosti, visoka obstojnost in proti kapilaren učinek so izstopajoče lastnosti granulata iz steklene pene GLAPOR – in vse to ob enostavni vgradnji, ki znižuje stroške.

Tako enostavno gre: 

1. Izkop gradbene jame in razgrnitev gradbenega filca.

Penjeno steklo Glapor
Penjeno steklo Glapor

2. GLAPOR granulat in steklene pene se kot sipki tovor na kraj vgradnje prevaža v razsutem stanju ali v vrečah »Big Bags« različnih velikosti. Vnašanje in enakomerna porazdelitev z bagrom, grabljami. Proti kapilarna drenažna plast in podložni beton odpadeta!

Penjeno steklo Glapor
Penjeno steklo Glapor
Penjeno steklo Glapor
Penjeno steklo Glapor

3. Zgostitev na debelino plasti 20 – 30 cm s pomočjo vibracijske plošče.

 4. Razgrnitev folije kot ločilna plast. Celotno trajanje korakov 2 do 4 le 5 ur. Pri običajni izolaciji z gradnjo po plasteh najmanj 3 dni.

Penjeno steklo Glapor
Penjeno steklo Glapor

5. Distančniki, armiranje in betoniranje talne plošče. Zaključek del v enem delovnem dnevu.

Penjeno steklo Glapor
Penjeno steklo Glapor

Investitor je poleg bistvenega skrajšanja časa gradnje potrdil tudi bistveno stroškovno prednost v primerjavi z običajno gradnjo v višini 20 €/m2. 

… narejeno!

Za vsa dodatna vprašanja ter primerjave med klasično izvedbo temeljenja nas prosim kontaktirajte. Lahko vam izdelamo izračun energetske bilance ter tudi s tem argumentiramo izvedbo temeljenja brez toplotnih mostov.

Več o penjenem steklu je dosegljivo na: www.PenjenoSteklo.si

Prepričani smo, da Vam lahko ponudimo celostno storitev, ter da smo kvaliteten in korekten partner pri izvedbi Vašega objekta, ki bo Vam prijeten Dom, nam pa kvalitetna referenca. Ponujamo Vam torej objekt, ki bo zadostil vsem evropskim kriterijem za pasivno ali nizkoenergijsko gradnjo. 

Za vsa dodatna vprašanja in ponudbe smo Vam na razpolago na:

PasivnaGradnja.si
Arhem d.o.o.
Jarška cesta 49, 1000 Ljubljana
M: 041 514-746
info@pasivnagradnja.si