Materiali in komponente

S področjem pasivne gradnje, gradnje Pasivnih hiš, se ukvarjamo od leta 2002. Za seboj imamo že več kot 70 realiziranih pasivnih objektov in še veliko več nizkoenergijskih. Strokovni tim PasivnaGradnja.si se neprestano izpopolnjuje in po več kot desetletnih izkušnjah najbolj zaupa sistemom gradnje in instalacij certificiranih na Pasivhauss inštitutu v Nemčiji.

Pri izvedbi pasivnega ali nizkoenergijskega objekta je ključno, da pozornost posvetimo detajlom. Poskrbeti je potrebno, da je objekt izveden brez toplotnih mostov. Objekt mora biti temeljen na temeljni plošči, ki je izolirana s spodnje strani. Pri izvedbi za ta namen večinoma uporabljamo Penjeno steklo, ki ima poleg izjemnih lastnosti (tako termičnih kot mehanskih) še to prednost, da je vgradnja izjemo enostavna.

Za izvedbo oboda večinoma uporabljamo Certificiran sistem za gradnjo Pasivnih hiš Isorast. Sistem omogoča natančnost in predvidlnivost izvedbe brez napak med hradnjo. Gradnja je hitra in enostavna.

Pri izvedbi izolacije uporabimo različne matriale, odvisno od načina izvedbe strehe. Če gre za ravno streho se večinoma poslužujemo EPS in XPS materialov. V primeru streh v naklonu pa se uporabijo različni materiali, kamena volna, steklena volna, celulozni in leseni kosmiči…

Pri izboru materiala ali komponente ni enostavnega pravila kaj izbrati. Potrebno je imeti natančen projekt, dobro narejeno energetsko bilanco in na podlagi tega skupaj z Investitorjem predlagamo in izberemo material ali komponento, ki ima najbolj optimalne rezultate glede na vložena sredstva. Vsakemu projektu se posvetimo individualno in na ta način tudi določimo posamezne materiala in komponente.