Pasivna hiša in pasivni Dvojček – Bevke2021-10-04T21:36:06+02:00

Project Description

Pasivna hiša in pasivni dvojček – Bevke pri Ljubljani

Projekt obravnava izvedbo Pasivne hiše in Pasivnega dvojčka v gabaritu P+M. Velikost pasivne hiše cca 140 m2, enote pasivnega dvojčka cca 130 m2.

Objekta sta postavljena na meji barjanskih tal in geomehanske raziskave so pokazale, da bi za masivno grajeno pasivno gradnjo – TermoLOGiK v tem primeru potrebovali pilote. Odločili smo se za obremenitveni nasip in lažjo konstrukcijo – križno lepljen les. Tako sta oba objekta izvedena v celoti iz lesene konstrukcije tako stene kot medetažne plošče. Na tej lokaciji smo se z zamenjavo konstrukcije izognili uporabi pilotov.

Oba objekta imata dve etaži. Dnevni prostori z dodatnim delovnim kabinetom so v pritličju, v nadstropju pa je glavna spalnica s kopalnico, svojo garderobo in dve dodatni sobi s svojo kopalnico. Pri zasnovi objektov smo morali upoštevati tudi zahteve Zavoda za kulturno varstvo in omejitev glede višine kolenčnega zidu. Dodatno funkcionalnost smo prostorom v mansardi omogoči z izvedbo linijske frčade na obeh straneh obeh objektov.

Na severni in vzhodni strani je objektu dodan še dodatne – nezahteven objekt v katerem je na severni strani nadstrešek za avto, na vzhodni pa kolesarnica in lopa za orodje.

Pasivna hiša je postavljea na temeljno ploščo, ki je s spodnje strani in po obodu izolirana, tako da omogoča izvedbo temeljenja brez toplotnih mostov

Energetika objekta je zasnovana s toplotno črpalko, ki skrbi za ogrevanje sanitarne vode in ogrevanje objekta preko talnega gretja. V objektu je seveda predvidena izvedba prezračevalnega sistema z rekuperacijo.

  • Energetska bilanca pasivne hiše je  14,6 kWH/m2a.
  • Energetska enote dvojčka 1 je  9,5 kWH/m2a.
  • Energetska enote dvojčka 2 je  13,8 kWH/m2a.

Leto gradnje: 2021

Izvedba talne plošče: TemeljnaPlosca.si 

Projektant:
ARHEM d.o.o. – Pasivna Arhitektura  ->  ARHEM.si
Odgovorni vodja projekt: Alen Mladinov univ.dipl.inž.arh.      ZAPS 1244

Izvajalec:
PasivnaGradnja.si  –  PasivnaGradnja.si
Jarška cesta 49, 1000 Ljubljana
(izvedba objekta, strojne in elektro inštalacije)

Vizualizacija projekta:

Video prikaz projekta:

Več o ostalih naših projektih si lahko pogledate na spodnjih povezavah:

Veseli bomo tudi vašega maila ali klica:

Delite to vsebino, Izberite željeno Platformo!

Go to Top