Pasivna hiša R – Ogled zunanjosti objekta med izvajanjem talnega ogrevanja

Pasivna hiša R – Ogled zunanjosti objekta med izvajanjem talnega ogrevanja

Ogled objekta med izvedbo talnega ogrevanja od zunaj. Vidi se vgradnja stavbnega pohištva – oken. Vidi se začetek del na terasi nadstropja in dela a zunanji ureditvi vključno z opornim zidom, ki bo omogočil izravnavo zunanje ureditve na nivoju pritličja.

Po zaključku vgradnje oken, ki so vgrajena z RAL montažo in izvedbi notranjih ometov v Pasivni hiši  nadaljuejmo z naslednjo fazo izvedbe – polaganjem talne izolacije pod estrihom in razvodom cevi za talno ogrevanje.

Talno ogrevanje je ena izmed najbolj učinkovitih in udobnih oblik ogrevanja, ki se pogosto uporablja v pasivnih hišah. Pri talnem ogrevanju se toplota prenaša s cevmi, ki so položene v tla in po katerih kroži ogrevalna voda. Polaganje cevi za talno ogrevanje je pomemben del gradnje pasivne hiše, saj mora biti izvedeno kakovostno in skladno s projektno dokumentacijo.

Polaganje cevi za talno ogrevanje se lahko izvede na več načinov, odvisno od vrste talne konstrukcije in izolacije. Najpogosteje se uporablja Tacker sistem, kjer se cevi s spenjačem fiksirajo v stiropor, ki je prekrit z aluminijasto folijo. Folija služi kot reflektor toplote in ima izrisano mrežo, ki olajša polaganje cevi. Cevi se polagajo v zankah, ki so priključene na razdelilno omarico, kjer se uravnava pretok in temperatura vode. Vsako nadstropje ima svojo razdelilno omarico, ki je povezana s toplotnim virom.

Toplotni vir za talno ogrevanje v pasivni hiši je lahko toplotna črpalka zrak-voda, ki izkorišča toploto okoliškega zraka in jo prenaša na ogrevalni sistem. Toplotna črpalka zrak-voda je primerna za pasivne hiše, ker deluje z nizkimi temperaturami ogrevalne vode (od 25 do 45 °C), kar pomeni manjše toplotne izgube in večjo učinkovitost. Talno ogrevanje je tudi idealno za nizkotemperaturni režim, saj ima veliko površino oddajanja toplote in zagotavlja enakomerno porazdelitev temperature po prostoru.

Pred polaganjem cevi razvoda talnega gretja je potrebno položiti talno toplotno izolacijo. Toplotna izolacija pod estrihom pa ima tudi akustično funkcijo, saj zmanjšuje prenos zvoka v zraku in udarnega zvoka skozi tla. Prenos zvoka v zraku je posledica zvočnih valov, ki se širijo skozi zrak in trkajo ob stene, tla in strop. Udarni zvok pa nastaja zaradi mehanskih udarcev po tleh, kot so hoja, premikanje pohištva ali padanje predmetov. Oba tipa zvoka lahko motita bivanje in delo v prostoru ter povzročata stres in nelagodje.

Za preprečevanje prenosa zvoka skozi tla se lahko uporabijo različne vrste izolacije, odvisno od vrste talne konstrukcije. Najpogosteje se uporablja plavajoči estrih, ki je ločen od nosilne konstrukcije s plastjo elastičnega materiala.

Poleg plasti izolacije pod estrihom je pomembno tudi uporabiti robni trak ob stenah, ki preprečuje stik estriha s steno in tako onemogoči prenos udarnega zvoka po obodni konstrukciji.

Pasivna hiša je grajena z visokokakovostnim gradbenim sistemom TermoLOGiK, ki zagotavlja izjemno toplotno izolacijo, termostabilnost in trajnost. Zunanji zidovi imajo nizko toplotno prehodnost U=0,089 W/m2K, kar pomeni, da pasivna hiša porabi zelo malo energije za vzdrževanje prijetne temperature.

Slike iz gradbišča:

Video iz gradbišča Pasivne hiše v Mednem:

Veseli bomo tudi vašega maila ali klica:

Več o ostalih naših projektih si lahko pogledate na spodnjih povezavah:

Če se želite prepričati o prednostih individualnega pristopa do projektiranja pasivnih hiš, vam priporočamo, da se obrnete na podjetje Arhem d.o.o., ki v sklopu arhitekturnega biroja ponuja povsem individualni pristop do zasnove projekta, individualno vodenje vsakega projekta in osebni pristop do vsakega, ki jim s sodelovanjem izkaže zaupanje. Podjetje Arhem d.o.o. ima dolgoletne izkušnje in znanje na področju pasivne gradnje in uporablja PHPP metodologijo za izračun energetske bilance. Poleg tega vam lahko ponudijo izvedbo pasivne hiše v sklopu skupine PasivnaGradnja.si, ki bo na podlagi več kot 20 letnih izkušenj na področju pasivne gradnje in dobro izdelane projektne dokumentacijo arhitekturnega biroja Arhem prenesla na gradbišče in jo s pomočjo popolnoma fleksibilnega gradbenega sistema za izvedbo pasivnih hiš TermoLOGiK hitro in natančno prenesla v realnost. Končni rezultat bo zaradi usklajenega dela in poznavanja vseh segmentov projektiranja in gradnje najboljši za dano lokacijo, za izražene želje naročnika in ekonomski okvir v katerega je objekt postavljen.

Članki o Pasivni hiši in Pasivni gradnji za več in podrobnejše informacije:

Kako vam lahko pomagamo?

Prosimo izpolnite spodnja polja. V najkrajšem času vas bomo kontaktirali in pomagali pri realizaciji vašega projekta ali pa vam s svetovanjem in nasvetom pomagamo najti pravo rešitev.

Katero področje naših storitev vas zanima? *
By |2023-07-14T17:54:35+02:005 aprila, 2022|Categories: Pasivna hiša R - Medno|Komentarji so izklopljeni za Pasivna hiša R – Ogled zunanjosti objekta med izvajanjem talnega ogrevanja

Delite to vsebino, Izberite željeno Platformo!

About the Author:

Go to Top