Pasivna hiša Ro – interier – kuhinja z otokom in siva stena v dnevni

Pasivna hiša Ro – projekt interierja

Prikaz opcije kuhinje z otokom in sive stene v dnevni sobi

Sprehod in notranjega stopnišča v dnevni del pasivne hiše.

Prikaz izvedbene opcije, kjer bi bi bile kuhinjske fronte v beli mat izvedbi, s poudarjenim segmentom kuhinjskega pulta v leseni izvedbi. Otok bi bil postavljen centralno v kuhinjo in izveden v beli mat izvedbi. Pri kuhinjskem delu je predviden tlak v keramiki, v ostalem delu dnevnega prostora pa oljen parket. V sklopu projekta interierja so definirana tudi svetila in ostala oprema v dnevnem delu. Definirana je jedilna miza, ki bo v leseni izvedbi – hrast – mat s stoli v enaki izvedbeni opciji.

Pri izdelavi projekta interierja (notranje opreme) je potrebno uskladiti želje in cenovni okvir naročnika s prostorom, ki se ga obdeluje in komponentami, ki se jih dobi na trgu. Kvaliteten projekt interierja mora vsebovati kar nekaj segmentov, da bo omogočal kvalitetno izvedbo. Vsekakor je pomembna arhitekturna zasnova projekta, določitev materialov, barv in komponent z vzorčenjem. Drugi segment je vsekakor osvetlitev, kateri posvečamo posebno pozornost. V vsakem prostoru želimo ustvariti več možnosti osvetlitve za ustvarjanje različnih ambientov. Tretji segment, ki je ključnega pomena je temeljito poznavanje gradbenih faz, izvedbenih zakonitosti in vseh malenkosti, ki bodo na koncu krojile dober projekt za izvedbo interierja. Četrta komponenta je obvladovanje izvedbenih faz in koordinacija vseh udeleženih v gradnji od gradbenika do mizarja, da se zagotovi kvaliteten prenos projekta interierja, ki je nadgradnja osnovne PZI dokumentacije objekta, v življenje. Gre za izrazito individualni pristop, ki je ključ do kvalitetne in celostne realizacije pasivnih hiš.

Pri vsem tem je ključna odprta in transparentna komunikacija z naročnikom, ki mora imeti popolnoma jasno predstavo kaj bo končni rezultat, kakšen je proces, da do tega pridemo in kakšna bo cena vsega skupaj, da lahko sprejme odločitev. Mi se že leta poslužujemo naprednih 3D orodij in se trudimo, da je prostor, ki ga obdelujemo kar se da realno prikazan in tako nudimo naročniku maksimalno podporo.

Ker želimo naše projekte od začetka speljati maksimalno celostno je projekt interierja logičen sestavni del PZI (projekt za izvedbo) in na na način se sprehajamo iz opreme nazaj v izvedbeni projekt, v inštalacije, v konstrukcijo in s takšnim delom lahko pridemo do maksimalno usklajenega projekta, ki bo zagotovil kar se da natančen prenos v realnost. Bistvena prednost takšnega pristopa k projektiranju je popolna usklajenost vseh segmentov projektne dokumentacije kar zagotovi tako ekonomsko kot finančno stabilnost investiciji.

Med izvedbo je vsekakor potreben nadzor in koordinacija, da se projekt realizira tako kot je bil predviden in predstavljen naročniku.

Leto izvedbe: 2025

Vizualizacija predloga:

Video predstavitev rešitve:

Veseli bomo tudi vašega maila ali klica:

Več o ostalih naših projektih si lahko pogledate na spodnjih povezavah:

Če se želite prepričati o prednostih individualnega pristopa do projektiranja pasivnih hiš, vam priporočamo, da se obrnete na podjetje Arhem d.o.o., ki v sklopu arhitekturnega biroja ponuja povsem individualni pristop do zasnove projekta, individualno vodenje vsakega projekta in osebni pristop do vsakega, ki jim s sodelovanjem izkaže zaupanje. Podjetje Arhem d.o.o. ima dolgoletne izkušnje in znanje na področju pasivne gradnje in uporablja PHPP metodologijo za izračun energetske bilance. Poleg tega vam lahko ponudijo izvedbo pasivne hiše v sklopu skupine PasivnaGradnja.si, ki bo na podlagi več kot 20 letnih izkušenj na področju pasivne gradnje in dobro izdelane projektne dokumentacijo arhitekturnega biroja Arhem prenesla na gradbišče in jo s pomočjo popolnoma fleksibilnega gradbenega sistema za izvedbo pasivnih hiš TermoLOGiK hitro in natančno prenesla v realnost.

Končni rezultat bo zaradi usklajenega dela in poznavanja vseh segmentov projektiranja in gradnje najboljši za dano lokacijo, za izražene želje naročnika in ekonomski okvir v katerega je objekt postavljen.

Članki o Pasivni hiši in Pasivni gradnji za več in podrobnejše informacije:

Kako vam lahko pomagamo?

Prosimo izpolnite spodnja polja. V najkrajšem času vas bomo kontaktirali in pomagali pri realizaciji vašega projekta ali pa vam s svetovanjem in nasvetom pomagamo najti pravo rešitev.

Katero področje naših storitev vas zanima? *
By |2023-06-11T16:38:34+02:0011 junija, 2023|Categories: Pasivna hiša RO - interier|Komentarji so izklopljeni za Pasivna hiša Ro – interier – kuhinja z otokom in siva stena v dnevni

Delite to vsebino, Izberite željeno Platformo!

About the Author:

Go to Top