ECO Boutique Hotel AMS Beagle na Bledu – pasivni energetski standard

ECO Boutique Hotel AMS Beagle na Bledu – pasivni energetski standard

ECO Boutique Hotel AMS Beagle na Bledu – pasivni energetski standard

Prvi hotel pri nas, ki je zgrajen v pasivnem energetskem standardu

Projekt obravnava izvedbo poslovno nastanitvenega objekta v Pasivnem energetskem standardu v gabaritu klet+P+N1+N2. Temeljenje objekta bo izvedeno s temeljno ploščo, ki bo bila s spodnje strani izolirana s penjenim steklom Glapor. Na ta način se ognemo toplotnim mostovom, ki nastanejo pri linijskem temeljenju. Energetika objekta je zasnovana s toplotno črpalko, ki skrbi za ogrevanje sanitarne vode in ogrevanje objekta preko talnega gretja. V objektu je seveda predvidena izvedba prezračevalnega sistema z rekuperacijo.

Pri projektu je veliko pozornosti posvečene pasivnemu konceptu zasnove samega objekta in inštalacij. Kot posebnost so vsa okna na objektu pomaknjena na zunanji sloj fasadnega ovoja. Na ta način se ognemo senčenju špalet in omogočimo večji sončni zajem. Pri inštalacijah lahko izpostavimo našo posebnost – aktivacijo betona. Objekt je zasnovan na način, da se ogreva in hladi preko aktivacije betonskega jedra v ploščah. Bivalni pogoji so na ta način boljši, nihanje temperature je minimalno in objekt ima zelo veliko termostabilnost. Vse skupaj se lahko povzame v dobrih bivalnih pogojih, ki jih objekt nudi in pa zelo nizkih obratovalnih stroških objekta.

Energetska bilanca objekta je 10,6 kWH/m2a.

Potrebna energija za ogrevanje po PHPP:10,6 kWh/m2a

Projektant:
ARHEM d.o.o. – projektiranje Pasivnih in Nizkoenergijskih objektov
Ulica talcev 5, 1000 Ljubljana
Odgovorni vodja projekt: Alen Mladinov univ.dipl.inž.arh.      ZAPS 1244

Slike objekta:

 

 

 

 

By |2017-08-14T12:09:09+02:0012 avgusta, 2016|Categories: Arhitektura, Pasivna hiša E - Bled|Komentarji so izklopljeni za ECO Boutique Hotel AMS Beagle na Bledu – pasivni energetski standard

Delite to vsebino, Izberite željeno Platformo!

About the Author:

Go to Top