Pasivna hiša Ro – interier – kuhinja z otokom

Pasivna hiša Ro – projekt interierja

Opcija izvedbe kuhinje z belimi frontami in kuhinjskim otokom

Prikaz izvedbene opcije, kjer bi bi bile kuhinjske fronte v beli mat izvedbi, s poudarjenim segmentom kuhinjskega pulta v leseni izvedbi. Otok bi bil postavljen centralno v kuhinjo in izveden v beli mat izvedbi. Pri kuhinjskem delu je predviden tlak v keramiki, v ostalem delu dnevnega prostora pa oljen parket. V sklopu projekta interierja so definirana tudi svetila in ostala oprema v dnevnem delu. Definirana je jedilna miza, ki bo v leseni izvedbi – hrast – mat s stoli v enaki izvedbeni opciji.

Pri izdelavi projekta interierja (notranje opreme) je potrebno uskladiti želje in cenovni okvir naročnika s prostorom, ki se ga obdeluje in komponentami, ki se jih dobi na trgu. Kvaliteten projekt interierja mora vsebovati kar nekaj segmentov, da bo omogočal kvalitetno izvedbo. Vsekakor je pomembna arhitekturna zasnova projekta, določitev materialov, barv in komponent z vzorčenjem. Drugi segment je vsekakor osvetlitev, kateri posvečamo posebno pozornost. V vsakem prostoru želimo ustvariti več možnosti osvetlitve za ustvarjanje različnih ambientov. Tretji segment, ki je ključnega pomena je temeljito poznavanje gradbenih faz, izvedbenih zakonitosti in vseh malenkosti, ki bodo na koncu krojile dober projekt za izvedbo interierja. Četrta komponenta je obvladovanje izvedbenih faz in koordinacija vseh udeleženih v gradnji od gradbenika do mizarja, da se zagotovi kvaliteten prenos projekta interierja, ki je nadgradnja osnovne PZI dokumentacije objekta, v življenje.

Pri vsem tem je ključna odprta in transparentna komunikacija z naročnikom, ki mora imeti popolnoma jasno predstavo kaj bo končni rezultat, kakšen je proces, da do tega pridemo in kakšna bo cena vsega skupaj, da lahko sprejme odločitev. Mi se že leta poslužujemo naprednih 3D orodij in se trudimo, da je prostor, ki ga obdelujemo kar se da realno prikazan in tako nudimo naročniku maksimalno podporo.

Ker želimo naše projekte od začetka speljati maksimalno celostno je projekt interierja logičen sestavni del PZI (projekt za izvedbo) in na na način se sprehajamo iz opreme nazaj v izvedbeni projekt, v inštalacije, v konstrukcijo in s takšnim delom lahko pridemo do maksimalno usklajenega projekta, ki bo zagotovil kar se da natančen prenos v realnost. Bistvena prednost takšnega pristopa k projektiranju je popolna usklajenost vseh segmentov projektne dokumentacije kar zagotovi tako ekonomsko kot finančno stabilnost investiciji.

Med izvedbo je vsekakor potreben nadzor in koordinacija, da se projekt realizira tako kot je bil predviden in predstavljen naročniku.

Leto izvedbe: 2025

Projektant:
ARHEM d.o.o. – Pasivna Arhitektura  ->  ARHEM.si
Odgovorni vodja projekt in avtor: Alen Mladinov univ.dipl.inž.arh.      ZAPS 1244

Izvajalec:
PasivnaGradnja.si  –  PasivnaGradnja.si
Jarška cesta 49, 1000 Ljubljana
(izvedba objekta, strojne in elektro inštalacije)

Tlorisni 3D prikaz prostora in razporeditve

Vizualizacija predloga:

Veseli bomo tudi vašega maila ali klica:

Več o ostalih naših projektih si lahko pogledate na spodnjih povezavah:

By |2023-05-25T11:00:52+02:009 aprila, 2023|Categories: Pasivna hiša RO - interier|Komentarji so izklopljeni za Pasivna hiša Ro – interier – kuhinja z otokom

Delite to vsebino, Izberite željeno Platformo!

About the Author:

Go to Top