Predstavljamo vam novo razviti 135° vogalni element za enostavno izvedbo zidu, brez toplotnih mostov. Elementi so popolnoma kompatibilni z ostalimi komponentami sistema Energy Plus System. Tako pri notranjem kot pri zunanjem elementu je razvit levi in desni vogalnik, ki se v gradnji izmenično uporabljata. Z razvojem teh komponent smo dodatno razširili možnosti sistema in razširili možnosti oblikovanja objektov, brez da bi pri temu nastajali toplotni mostovi in zakasnitve pri gradnji. Sistem elegantno rešuje izvedbo vogalnega dela, poskrbi za izolacijo plošče po obodu nad tem delom objekta in zagotavlja željeni kot – 135°. S komponento 135 °za notranji vogal tudi enostavno preidete iz ravnega zidu v izbočen del objekta. seveda vse brez toplotnih mostov in kompatibilno z rastrom gradnje. Gradnja je enostavna, natančna in hitra.  

400 Block outer corner 135 deg

VOGALNIK 135°- serija 40 cm – zunanji

 Poimenovanje: E+ 400  Corner Block 135
 Toplotna preh. zidu: Uzidu0,125 W/m2K
 Dimenzije zidaka: Š x D x V= 
 Poraba v zidu:       kos/m2

Vogalni element omogoča izvedbo popolnih 135°vogalov, brez toplotnih mostov. Hitro in enostavno. Popolnoma je kompatibilen z zidmin elementov E+400  ter ostalimi komponentami gradbenega sistema, ki je primeren za izvedbo Pasivnih hiš. Skupaj z ostalimi komponentami gradbenega sistema omogoča hitro in natančno izvedbo objekta brez toplotnih mostov.

400 Block inner corner 135 deg

VOGALNIK 135°- serija 40 cm – notranji 

 Poimenovanje: E+ 400  Corner Block 135
 Toplotna preh. zidu: Uzidu0,125 W/m2K
 Dimenzije zidaka: Š x D x V= 
 Poraba v zidu:        kos/m2

Vogalni element omogoča izvedbo popolnih 135° vogalov, brez toplotnih mostov. Hitro in enostavno. Popolnoma je kompatibilen z zidmin elementov E+400  ter ostalimi komponentami gradbenega sistema, ki je primeren za izvedbo Pasivnih hiš. Skupaj z ostalimi komponentami gradbenega sistema omogoča hitro in natančno izvedbo objekta brez toplotnih mostov.

Primerjava s klasično gradnjo za enako izolativnost:

opeka38+TI37_vodni-tisk Porotherm 30 cm + 26 cm fasadne izolacije U = 0,127 W/m2K

debelina zidu 58,5 cm

Sestava zidu:

  • notranji omet 1,5 cm
  • zidak 30 S P+E (AC malta)
  • kamena volna 26,0 cm
  • zunanji zaključni sloji 1,0 cm
  • Euro vogalnik na povprečno 4,0 m

Razlika v debelini zidu 16,0 cm

Pri izvedbi klasične gradnje so vogalne AB vezi še znatno bolj problematične s termičnega stališča, saj se v večini primerov uporabljajo betonski vogalni elementi, ki imajo bistveno slabše termične lastnosti kot ostala stena. Enako velja za AB vezi, ki se pojavijo v steni. 

Želim več informacij!

Za več informacij smo Vam na razpolago.

S klikom na gumb si boste lahko ogledali ostale komponente gradbenega sistema Energy Plus System in njegove prednosti pred drugimi načini gradnje.
Želim več informacij!