Pasivni hiši E – Strunjan – pogled iz zraka

Pasivni hiši E – Strunjan – pogled iz zraka

Projekt obravnava izvedbo dveh Pasivnih hiš v gabaritu P+N+M. Velikost posameznega objekta cca 210 m2. Ovoj objekta – zunanji zidovi so izvedeni z gradbenimi sistemom za gradnjo Pasivnih hiš: TermoLOGiK. U vrednost zunanje stene je U=0,089 W/m2K. Primerjavo z ostalimi sistemi gradnje si lahko pogledate tule: Primerjava LOGiK500.

Cilj projektna je bila umestitev dveh objektov na lokacijo, ki je rahlo nagnjena po pobočju. Pri umestitvi smo upoštevali konfiguracijo terena in koncept zunanje ureditve, ki omogoča razdelitev na vhodni – višji del parcele in pa intimni, spodnji del, ki je namenjen druženju in preživljanju časa zunaj. Kot osrednji del zunanje ureditve in nekakšna stična točka obeh objektov je del zunanje terase v katero je umeščen tudi bazen.

Višinsko razmejitev na parceli bomo naredili s podpornimi zidovi, ki bodo bili izvedeni na avtohtoni lokalni način suhe kamnite zložbe. v določenih segmentih, se bo v spodnji eteži in pa na terasi v nadstropju to preneslo tudi na objekte. V okolici objektov bodo zasajene avtohtone lokalne rastline in oljke, ki so trenutno na lokaciji. Vse obstoječe oljke bodo implementirane v zunanjo ureditev območja.

Pri obeh objektih smo se potrudili, da smo omogočil povezanost ključnih delov objekta z zunanjimi prostori. Prvi, vzhodni objekt je predviden kot družinska stanovanjska hiša, drugi pa je namenjen turistični dejavnosti oddajanju apartmajskih enot.

Veliko pozornost smo posvetili tudi vedutam, ki so na obravnavani lokaciji izjemne. Ena takih je pogled na piransko punto.

Pasivni hiši sta postavljeni na temeljni plošči, ki sta s spodnje strani in po obodu izolirani s penjenim steklom.

Energetika objekta je zasnovana s toplotno črpalko, ki skrbi za ogrevanje sanitarne vode in ogrevanje objekta preko talnega gretja. energetiko bomo dooplnili s solarnimi kolekorji, ki bodo vezani na hišo in pa na ogrevanje bazenske vode. V objektu je seveda predvidena izvedba prezračevalnega sistema z rekuperacijo. V objektu bomo integrirali poseben način za izvedbo temperiranja (hlajenja in gretja) na način aktivacije betona.

Energetska bilanca objekta je  kWH/m2a.

Projektant:
ARHEM d.o.o. – Pasivna Arhitektura  ->  ARHEM.si
Odgovorni vodja projekt: Alen Mladinov univ.dipl.inž.arh.      ZAPS 1244

Veseli bomo tudi vašega maila ali klica:

Več o ostalih naših projektih si lahko pogledate na spodnjih povezavah:

By |2021-12-01T14:41:46+02:0030 novembra, 2021|Categories: Pasivni hiši E - Strunjan, Reference|Tags: , , , , , |Komentarji so izklopljeni za Pasivni hiši E – Strunjan – pogled iz zraka

Delite to vsebino, Izberite željeno Platformo!

About the Author:

Go to Top