Pasivna hiša MA – Hotedršica – obhod objekta

Pasivna hiša MA – Hotedršica – pogledi na objekt

Projekt obravnava izvedbo Pasivne hiše v gabaritu P+N. Velikost objekta cca 133 m2. Ovoj objekta – zunanji zidovi so izvedeni z gradbenimi sistemom za gradnjo Pasivnih hiš: TermoLOGiK. U vrednost zunanje stene je U=0,089 W/m2K. Primerjavo z ostalimi sistemi gradnje si lahko pogledate tule: Primerjava LOGiK500.

Pasivna hiša ima dve etaži. Dnevni prostori z dodatnim delovnim kabinetom so v pritličju, v nadstropju pa je glavna spalnica s svojo garderobo in dve otroški sobi. Kopalnica v nadstropju je skupna.  Nad nadstropjem je izvedena AB plošča, ki bo izolirana z zgornje strani. Podstrešje bo servisno dostopno preko zrakotesnih dvižnih stopnic.

Pri vhodu na V strani pasivne hiše, kjer je tudi uvoz do objekta smo predvideli nadstrešek za dve vozili, v katerem je vkomponirana še lopa za vrtno orodje in kolesa. Na J strani pa je predvidena terasa z letno kuhinjo in pergolo, da bo ta del objekta lahko več časa v uporabi.

Pasivna hiša je postavljena na temeljno ploščo, ki je s spodnje strani in po obodu izolirana.

Energetika objekta je zasnovana s toplotno črpalko, ki skrbi za ogrevanje sanitarne vode in ogrevanje objekta preko talnega gretja. V objektu je seveda predvidena izvedba prezračevalnega sistema z rekuperacijo. V objektu bomo integrirali poseben način za izvedbo temperiranja (hlajenja in gretja) na način aktivacije betona.

Energetska bilanca objekta je  8,4 kWH/m2a.

Projektant:
ARHEM d.o.o. – Pasivna Arhitektura  ->  ARHEM.si
Odgovorni vodja projekt: Alen Mladinov univ.dipl.inž.arh.      ZAPS 1244

Veseli bomo tudi vašega maila ali klica:

Več o ostalih naših projektih si lahko pogledate na spodnjih povezavah:

By |2021-11-27T19:24:07+02:0027 novembra, 2021|Categories: Pasivna hiša MA - Hoterdšica|Tags: , , , , |Komentarji so izklopljeni za Pasivna hiša MA – Hotedršica – obhod objekta

Delite to vsebino, Izberite željeno Platformo!

About the Author:

Go to Top