Pasivna hiša D – umestitev objekta na lokacijo

Pasivna hiša D – umestitev objekta na lokacijo

Proces razvoja prvega koncepta je zaključen. Objekt smo umestili na lokacijo na način, da je omogočen dostop z relativno nizkim naklonom in da ima etaža pritličja veliko zeleno površino kot podaljšek bivalnega dela. Tako iz pritličja kot iz nadstropja so omogočeni pogledi na celotne Logatec.

Veliko višinsko razliko bomo uredili z dvema ozelenjenima podpornima zidovoma na cestni strani in podpornim zidom ter naklonom terena za objektom. Arhitekturna zasnova objekta in ozelenjen konzolni previs preko uvoza v garažo pa omogoča, da je objekt na nivoju pritličja možno obhoditi. Tako dosežemo zelo dobro povezanost pritličja z zunanjim prostorom.

Projekt obravnava izvedbo Pasivne hiše v gabaritu K+P+N. Velikost objekta cca 280 m2 + dodatnih 43 m2 garaže, ki je ločena iz termičnega ovoja objekta. Ovoj objekta – zunanji zidovi so izvedeni z gradbenimi sistemo za gradnjo Pasivnih hiš: TermoLOGiK. U vrednost zunanje stene je U=0,089 W/m2K. Primerjavo z ostalimi sistemi gradnje si lahko pogledate tule: Primerjava LOGiK500.

Objekt je postavljen na temeljno ploščo, ki je s spodnje strani in po obodu izolirana s penjenim steklom.

Objekt ima tudi garažo, ki bo s tem primeru popolnoma ločena od objekta in povezana s kletjo objekta, tako da je mogoče prehod iz objekta direktno v garažo. Za garažo je uporabljen isti gradbeni sistem TermoLOGiKki omogoča poljubno kombiniranje različnih debelin izolacije in betonskega jedra. Garaža je postavljena na južni del kletnega dela objekta in je konstrukcijsko kot termično ločena od pasivne hiše. Streha garaže je izvedena kot ozelenjena streha in tvori podaljšek zelene površine za pritličje objekta

Objekt ima v pritličju in nadstropju teraso. terasa je v pritličju povečana s pergolo, v nadstropju pa izvedena kot loža in nadkrita s streho objekta.

Objekt je postavljen na temeljno ploščo, ki je s spodnje strani in po obodu izolirana s penjenim steklom.

Energetika objekta je zasnovana s toplotno črpalko, ki skrbi za ogrevanje sanitarne vode in ogrevanje objekta preko talnega gretja. V objektu je seveda predvidena izvedba prezračevalnega sistema z rekuperacijo. V objektu bomo integrirali poseben način za izvedbo temperiranja (hlajenja in gretja) na način aktivacije betona.

Leto gradnje: 2023

Projektant:
ARHEM d.o.o. – Pasivna Arhitektura  ->  ARHEM.si
Odgovorni vodja projekt: Alen Mladinov univ.dipl.inž.arh.      ZAPS 1244

Izvajalec:
PasivnaGradnja.si  –  PasivnaGradnja.si
Jarška cesta 49, 1000 Ljubljana
(izvedba objekta, strojne in elektro inštalacije)

Nekaj začetnih skic in razmišljanj:

Veseli bomo tudi vašega maila ali klica:

Več o ostalih naših projektih si lahko pogledate na spodnjih povezavah:

By |2022-06-04T10:57:32+02:003 junija, 2022|Categories: Pasivna hiša D - Logatec, Reference|Komentarji so izklopljeni za Pasivna hiša D – umestitev objekta na lokacijo

Delite to vsebino, Izberite željeno Platformo!

About the Author:

Go to Top