Pasivna hiša D – razvoj ideje

Pasivna hiša D – razvoj idejnega koncepta

Iskanje rešitev, opcij in raziskovanje možnosti, ki jih lokacija ponuja

Začetek vsakega projekta je vedno poseben izziv. Poseben občutek je, ko se usedeš pred prazen papir in začneš risati, skicirati in iskati rešitve, ki na začetku niso dokončne ampak so potrebne, da se razmišljanje o projektu nadaljuje, da se dojemanje lokacije in želj prenese na višjo raven. Potreben je čas in zavedanje, da je ta pot potrebna, saj le tako lahko pridemo do rešitve, ki bo upoštevala stanje na terenu in omogočil vkomponiranje vseh želja po prostorih, ki jih naročnik ima.

Poleg umestitve objekta na parcelo, ki je v tem trenutku kar izziv, je seveda potrebno paziti tudi na energetsko bilanco objekta, da bo nova pasivna hiša upravičila vso zaupanje, ki nam je bilo dano ob začetku sodelovanja. Pomembno je, da se osnovni principi pasivne gradnje vkomponirajo že v sam idejni koncept, saj s tem bistveno energetsko in ekonomsko optimiziramo investicijo.

Smo še vedno v procesu in nadaljujemo z iskanjem.

Ovoj objekta – zunanji zidovi bodo izvedeni z gradbenimi sistemo za gradnjo Pasivnih hiš: TermoLOGiK. U vrednost zunanje stene je U=0,089 W/m2K. Primerjavo z ostalimi sistemi gradnje si lahko pogledate tule: Primerjava LOGiK500.

Objekt bo postavljen na temeljno ploščo, ki je s spodnje strani in po obodu izolirana s penjenim steklom.

Energetika objekta je zasnovana s toplotno črpalko, ki skrbi za ogrevanje sanitarne vode in ogrevanje objekta preko talnega gretja. V objektu je seveda predvidena izvedba prezračevalnega sistema z rekuperacijo. V objektu bomo integrirali poseben način za izvedbo temperiranja (hlajenja in gretja) na način aktivacije betona.

Leto gradnje: 2023

Projektant:
ARHEM d.o.o. – Pasivna Arhitektura  ->  ARHEM.si
Odgovorni vodja projekt: Alen Mladinov univ.dipl.inž.arh.      ZAPS 1244

Izvajalec:
PasivnaGradnja.si  –  PasivnaGradnja.si
Jarška cesta 49, 1000 Ljubljana
(izvedba objekta, strojne in elektro inštalacije)

Nekaj začetnih skic in razmišljanj:

Veseli bomo tudi vašega maila ali klica:

Več o ostalih naših projektih si lahko pogledate na spodnjih povezavah:

By |2022-05-28T13:01:07+02:0011 maja, 2022|Categories: Pasivna hiša D - Logatec, Projektna dokumentacija, Reference|Tags: , |Komentarji so izklopljeni za Pasivna hiša D – razvoj ideje

Delite to vsebino, Izberite željeno Platformo!

About the Author:

Go to Top