Pasivna hiša B – Škofljica – terasa kot podaljšek dnevnega prostora

Pasivna hiša B – Škofljica – Terasa kot podaljšek dnevnega prostora

Tudi pri tej hiši smo razširili bivalni prostor na zunanjo teraso, ki je prekrita s pergolo, ki ima premične lamele. Za dodatno senčenje v poletnih mesecih so predvideni še senčilni roloji na zahodni strani. Pergola omogoča bivanje na terasi tudi ko dežuje, obenem pa nudi prijeten ambient v večerih. Zelo pomembno je, da se takšno pergolo predvidi že projektno in da je upoštevana v energetskih izračunih za zimski del leta. Kljub premičnim lamelam v zimskem času predstavlja določen faktor senčenja, ki ga ja potrebno upoštevati, če želimo optimalno dimenzionirat energetiko v objektu. Enako velja seveda v poletnih mesecih, ko predstavlja dodaten senčilni element, ki je vsekakor zaželjen v poletnih mesecih.

Projekt obravnava izvedbo Pasivne hiše v gabaritu P+N. Velikost objekta cca 170 m2. Ovoj objekta – zunanji zidovi so izvedeni z gradbenimi sistemo za gradnjo Pasivnih hiš: TermoLOGiK. U vrednost zunanje stene je U=0,089 W/m2K. Primerjavo z ostalimi sistemi gradnje si lahko pogledate tule: Primerjava LOGiK500.

Pasivna hiša je zasnovana kot kubusna enota z dodanim nadstreškom na cestni strani. Vhodni del je rahlo vdrt v objekt in ste omogoča nadkrit vhodni del in pa možnost zamika nadstreška za parking.

Ob objektu je predvidena izvedba nadstreška ki pa je od objekta povsem termično ločena.  Za nadstrešek je uporabljen isti gradbeni sistem TermoLOGiKki omogoča poljubno kombiniranje različnih debelin izolacije in betonskega jedra.

Pasivna hiša je postavljea na temeljno ploščo, ki je s spodnje strani in po obodu izolirana s penjenim steklom.

Energetika objekta je zasnovana s toplotno črpalko, ki skrbi za ogrevanje sanitarne vode in ogrevanje objekta preko talnega gretja. V objektu je seveda predvidena izvedba prezračevalnega sistema z rekuperacijo. V objektu bomo integrirali poseben način za izvedbo temperiranja (hlajenja in gretja) na način aktivacije betona.

Energetska bilanca objekta je 7,2 kWH/m2a.

Leto gradnje: 2022

Projektant:
ARHEM d.o.o. – Pasivna Arhitektura  ->  ARHEM.si
Odgovorni vodja projekt: Alen Mladinov univ.dipl.inž.arh.      ZAPS 1244

Izvajalec:
PasivnaGradnja.si  –  PasivnaGradnja.si
Jarška cesta 49, 1000 Ljubljana
(izvedba objekta, strojne in elektro inštalacije)

Veseli bomo tudi vašega maila ali klica:

Več o ostalih naših projektih si lahko pogledate na spodnjih povezavah:

By |2022-08-13T10:53:04+02:0013 avgusta, 2022|Categories: Pasivna hiša B - Škofljica|Komentarji so izklopljeni za Pasivna hiša B – Škofljica – terasa kot podaljšek dnevnega prostora

Delite to vsebino, Izberite željeno Platformo!

About the Author:

Go to Top