Pasivna hiša B – Škofljica – nadstrešek za avtomobile

Pasivna hiša B – Škofljica – Nadstrešek za avtomobile

Nadkriti parkirni prostor (nadstrešek) je sestavni del skoraj vseh naših projektov. V tem primeru smo predvideli nadstrešek, ki bo služil kot nadkritje dveh avtomobilov. Pri pasivnih hišah je zelo pomembno, da so takšni nadstreški popolnoma konstrukcijsko in termično ločeni od objekta, da ne prihaja do toplotnih mostov. V tem primeru je nadstrešek postavljen ob objekt in je z njim vizualno povezan, je pa konstrukcijsko in termično popolnoma ločen. S poglobitvijo segmenta pritličja na tem delu, je omogočen tudi prehod do vhoda popolnoma po suhem v primeru dežja.

Projekt obravnava izvedbo Pasivne hiše v gabaritu P+N. Velikost objekta cca 170 m2. Ovoj objekta – zunanji zidovi so izvedeni z gradbenimi sistemom za gradnjo Pasivnih hiš: TermoLOGiK. U vrednost zunanje stene je U=0,089 W/m2K. Primerjavo z ostalimi sistemi gradnje si lahko pogledate tule: Primerjava LOGiK500.

Pasivna hiša je zasnovana kot kubusna enota z dodanim nadstreškom na cestni strani. Vhodni del je rahlo vdrt v objekt in ste omogoča nadkrit vhodni del in pa možnost zamika nadstreška za parking.

Ob objektu je predvidena izvedba nadstreška ki pa je od objekta povsem termično ločena.  Za nadstrešek je uporabljen isti gradbeni sistem TermoLOGiKki omogoča poljubno kombiniranje različnih debelin izolacije in betonskega jedra.

Pasivna hiša je postavljena na temeljno ploščo, ki je s spodnje strani in po obodu izolirana s penjenim steklom.

Energetika objekta je zasnovana s toplotno črpalko, ki skrbi za ogrevanje sanitarne vode in ogrevanje objekta preko talnega gretja. V objektu je seveda predvidena izvedba prezračevalnega sistema z rekuperacijo. V objektu bomo integrirali poseben način za izvedbo temperiranja (hlajenja in gretja) na način aktivacije betona.

Energetska bilanca objekta je 7,2 kWH/m2a.

Leto gradnje: 2022

Projektant:
ARHEM d.o.o. – Pasivna Arhitektura  ->  ARHEM.si
Odgovorni vodja projekt: Alen Mladinov univ.dipl.inž.arh.      ZAPS 1244

Izvajalec:
PasivnaGradnja.si  –  PasivnaGradnja.si
Jarška cesta 49, 1000 Ljubljana
(izvedba objekta, strojne in elektro inštalacije)

Veseli bomo tudi vašega maila ali klica:

Več o ostalih naših projektih si lahko pogledate na spodnjih povezavah:

By |2022-08-15T12:07:54+02:0015 avgusta, 2022|Categories: Pasivna hiša B - Škofljica, Reference|Komentarji so izklopljeni za Pasivna hiša B – Škofljica – nadstrešek za avtomobile

Delite to vsebino, Izberite željeno Platformo!

About the Author:

Go to Top