Pasivna hiša A&O – Ljubljana – Opcija brez pergole

Pasivna hiša A&O – Ljubljana – Opcija brez pergole

Prikaz pasivne hiše A&O v Ljubljani brez pergole nad teraso

Projekt obravnava izvedbo Pasivne hiše v gabaritu P+N. Velikost objekta cca 140 m2. Ovoj objekta – zunanji zidovi so izvedeni z gradbenimi sistemom za gradnjo Pasivnih hiš: TermoLOGiK. U vrednost zunanje stene je U=0,089 W/m2K. Primerjavo z ostalimi sistemi gradnje si lahko pogledate tule: Primerjava LOGiK500.

Pasivna hiša ima dve etaži. Dnevni prostori z dodatnim delovnim kabinetom so v pritličju, v nadstropju pa je glavna spalnica s kopalnico, svojo garderobo in dve dodatni sobi s svojo kopalnico. Nadstropje ima tudi svojo teraso, ki je dostopna iz spalnice. Terasa je predvidena na delu objekta, kjer je v pritličju delovni kabinet.

Na severni in vzhodni strani je objektu dodan še dodatne – nezahteven objekt v katerem je na severni strani nadstrešek za avto, na vzhodni pa kolesarnica in lopa za orodje.

Pasivna hiša je postavljea na temeljno ploščo, ki je s spodnje strani in po obodu izolirana s penjenim steklom.

Energetika objekta je zasnovana s toplotno črpalko, ki skrbi za ogrevanje sanitarne vode in ogrevanje objekta preko talnega gretja. V objektu je seveda predvidena izvedba prezračevalnega sistema z rekuperacijo. V objektu bomo integrirali poseben način za izvedbo temperiranja (hlajenja in gretja) na način aktivacije betona.

Projektant:
ARHEM d.o.o. – Pasivna Arhitektura  ->  ARHEM.si
Odgovorni vodja projekt: Alen Mladinov univ.dipl.inž.arh.      ZAPS 1244

Veseli bomo tudi vašega maila ali klica:

Več o ostalih naših projektih si lahko pogledate na spodnjih povezavah:

By |2021-08-30T21:50:57+02:0030 avgusta, 2021|Categories: Pasivna hiša A&O - Ljubljana, Reference|Komentarji so izklopljeni za Pasivna hiša A&O – Ljubljana – Opcija brez pergole

Delite to vsebino, Izberite željeno Platformo!

About the Author:

Go to Top