Pasivna hiša R – Gradnja nadstropja z gradbenim sistemom TermoLOGiK – podpore

Pasivna hiša R – Gradnja nadstropaj z gradbenim sistemom TermoLOGiK – podpore

Gradnja nadstropja je zaključena. Trenutno se postavlja podporna konstrukcija za niveliranje in stabilnost med betoniranjem. Uporabljen je gradbeni sistem za izvedbo pasivnih hišTermoLOGiK. Glede na razgibanost fasade, ki je izvedena v dveh nivojih in hkratne izvedbe segmenta notranjih nosilnih sten smo uporabili 4 verzije gradbenega sistema TermoLOGiK. Glavnina ovoja je izvedena z verzijo LOGiK 500, v debeini 50 cm, ki ima U vrednost stene U=0,089 W/m2K. Za segment notranjih sten je uporabljena verzija LOGiK 250.

Tudi pri tem objektu se pokaže izjemna kompatibilnost vseh verzij gradbenega sistema TermoLOGiK, ki omogočajo izjemno fleksibilnost gradnje ob tem, da ste vedno zelo natančni, izvedba je vedno brez toplotnih mostov in skrajno predvidljiva.

Primerjava uporabljenega sistema LOGiK 500 z ostalimi gradbenimi sistemi si lahko pogledate tule: Primerjava. Ključno pri primerjavi je seveda debelina stene in koliko neto kvadrature pridobimo z uporabo gradbenega sistema TermoLOGiK v primerjavi s klasično gradnjo,  cca 8 m2 na etažo objekta.

Sistem TermoLOGiK ima unikaten način podpiranja med izvedbo in predvsem med betoniranjem sten. Stene betoniramo v celoti s pomočjo sistemske podporne konstrukcije, ki omogoča popolno stabilnost stene, obenem pa omogoča uravnavanje vertikalne ustreznosti.

Projektant:
ARHEM d.o.o. – Pasivna Arhitektura  ->  ARHEM.si
Odgovorni vodja projekt: Alen Mladinov univ.dipl.inž.arh.      ZAPS 1244

Več o ostalih naših projektih si lahko pogledate na spodnjih povezavah:

Veseli bomo tudi vašega maila ali klica:

By |2022-04-09T18:30:39+02:0026 avgusta, 2021|Categories: Pasivna hiša R - Medno, Reference|Tags: , , |Komentarji so izklopljeni za Pasivna hiša R – Gradnja nadstropja z gradbenim sistemom TermoLOGiK – podpore

Delite to vsebino, Izberite željeno Platformo!

About the Author:

Go to Top