Vila Mivka – pasivni dvostanovanjski objekt, Ljubljana – vizualizacija

Vila Mivka – pasivni dvostanovanjski objekt, Ljubljana

Projekt obravnava izvedbo dvostanovanjskega objekta  v gabaritu P+N+T. Velikost posamezne enote je cca 230 m2 v vseh treh etažah + cca 64 m2 zunanje terase nad drugim nadstropjem. Ovoj objekta – zunanji zidovi so izvedeni z gradbenim sistemom za gradnjo Pasivnih hiš: TermoLOGiK. U vrednost zunanje stene je U=0,089 W/m2K. Primerjavo z ostalimi sistemi gradnje si lahko pogledate tule: Primerjava LOGiK500.

Objekt bo postavljen na zelo imenitni lokaciji v Ljubljani. Blizu centra, pa še vedno v svoji mirni okolici. Objekt je zasnovan kot dvostanovanjski, z dvema enakima enotama, v pritličju so organizirani dnevni prostori, v nadstropju spalnice in delovni del, v terasni etaži pa spalnica s svojo dodatno kopalnico in seveda terasa. Celoten objekt je zasnovan kot pasivna hiša in kot tak nudi visoko bivalno ugodje in zanemarljivo nizke obratovalne stroške.

Objekt je postavljen na temeljno ploščo, ki je s spodnje strani in po obodu izolirana s penjenim steklom.

Energetika objekta je zasnovana s toplotno črpalko, ki skrbi za ogrevanje sanitarne vode in ogrevanje objekta preko talnega gretja. V objektu je seveda predvidena izvedba prezračevalnega sistema z rekuperacijo. V objektu bomo integrirali poseben način za izvedbo temperiranja (hlajenja in gretja) na način aktivacije betona.

Projektant:
ARHEM d.o.o. – Pasivna Arhitektura  ->  ARHEM.si
Odgovorni vodja projekt: Alen Mladinov univ.dipl.inž.arh.      ZAPS 1244

Več o ostalih naših projektih si lahko pogledate na spodnjih povezavah:

Veseli bomo tudi vašega maila ali klica:

By |2021-05-20T10:50:56+02:0020 maja, 2021|Categories: Pasivni Dvojček Ljubljana|Komentarji so izklopljeni za Vila Mivka – pasivni dvostanovanjski objekt, Ljubljana – vizualizacija

Delite to vsebino, Izberite željeno Platformo!

About the Author:

Go to Top