Pasivna hiša VU- N – Rogatec nad Želimljami – video južnega dela

Pasivna hiša VU- N – Rogatec nad Želimljami

Prikaz južnega dela objekta.

Projekt obravnava izvedbo Pasivne hiše v gabaritu P+N. Velikost objekta cca 210 m2. Ovoj objekta – zunanji zidovi so izvedeni z gradbenimi sistemo za gradnjo Pasivnih hiš: TermoLOGiK. U vrednost zunanje stene je U=0,089 W/m2K. Primerjavo z ostalimi sistemi gradnje si lahko pogledate tule: Primerjava LOGiK500.

Pasivna hiša je zasnovana kot kubusni preplet dveh etaž objekta. Nadstropna etaža je postavljena prečno čez pritličje in še zamaknjena prosto severu, tako da tvori s svojo postavitvijo nadkrit vhodni del v parkirnimi prostori v pritličju. Kubusni preplet izhaja iz lokacije, ki omogoča vrhunske razglede na sever, vzhod in jug.

Ob objektu je predvidena izvedba bazena in nadkrite terase z letno kuhinjo.

Objekt je postavljen na temeljno ploščo, ki je s spodnje strani in po obodu izolirana s penjenim steklom.

Energetika objekta je zasnovana s toplotno črpalko, ki skrbi za ogrevanje sanitarne vode in ogrevanje objekta preko talnega gretja. V objektu je seveda predvidena izvedba prezračevalnega sistema z rekuperacijo. V objektu bomo integrirali poseben način za izvedbo temperiranja (hlajenja in gretja) na način aktivacije betona.

Projektant:
ARHEM d.o.o. – Pasivna Arhitektura  ->  ARHEM.si
Odgovorni vodja projekt: Alen Mladinov univ.dipl.inž.arh.      ZAPS 1244

Več o ostalih naših projektih si lahko pogledate na spodnjih povezavah:

Veseli bomo tudi vašega maila ali klica:

By |2021-05-22T14:05:33+02:0022 maja, 2021|Categories: Pasivna hiša VU - N, Reference|Komentarji so izklopljeni za Pasivna hiša VU- N – Rogatec nad Želimljami – video južnega dela

Delite to vsebino, Izberite željeno Platformo!

About the Author:

Go to Top