Pasivna hiša s teraso – O2020-10-21T16:11:46+02:00

Project Description

Pasivna hiša s teraso – O

Projekt obravnava izvedbo Pasivne hiše v gabaritu P+N. Ovoj objekta – zunanji zidovi so izvedeni z gradbenimi sistemo za gradnjo Pasivnih hiš: TermoLOGiK. U vrednost zunanje stene je U=0,089 W/m2K. Primerjavo z ostalimi sistemi gradnje si lahko pogledate tule: Primerjava LOGiK500.

Objekt je postavljen na temeljno ploščo, ki je s spodnje strani in po obodu izolirana s penjenim steklom. Energetika objekta je zasnovana s toplotno črpalko, ki skrbi za ogrevanje sanitarne vode in ogrevanje objekta preko talnega gretja. V objektu je seveda predvidena izvedba prezračevalnega sistema z rekuperacijo. V objektu bomo integrirali poseben način za izvedbo temperiranja (hlajenja in gretja) na način aktivacije betona.  Objekt ima tudi garažo, ki bo s tem primeru popolnoma ločena od objekta. Za garažo je uporabljen isti gradbeni sistem TermoLOGiKki omogoča poljubno kombiniranje različnih debelin izolacije in betonskega jedra. Garaža je postavljena na severni del objekta in je konstrukcijsko kot termično ločena od pasivne hiše.

Posebnost tega objekta je nadkrita terasa na na južni strani objekta. Terasa omogoča podaljšek dnevnega dela v pomladno poletnih mesecih na nadkrito teraso. Nadkritje terase je popolnoma ločeno od konstrukcije objekte in ne predstavlja toplotnih mostov. Na zahodnem delu je postavljeno na AB slop, na vzhodnem pa na poševno jekleno konstrukcijo, k omogoča terasi zelo odprt pogled na mesto.

Energetska bilanca objekta je  8,2 kWH/m2a.

Potrebna energija za ogrevanje po PHPP: 8,2 kWh/m2a

Leto gradnje: 2021
Gradbeni sistem: TermoLOGiK
Izolacija talne plošče: PenjenoSteklo.si
Izvedba talne plošče: TemeljnaPlosca.si 

Projektant:
ARHEM d.o.o. – Pasivna Arhitektura  ->  ARHEM.si
Odgovorni vodja projekt: Alen Mladinov univ.dipl.inž.arh.      ZAPS 1244

Izvajalec:
PasivnaGradnja.si  –  PasivnaGradnja.si
Jarška cesta 49, 1000 Ljubljana
(izvedba objekta, strojne in elektro inštalacije)

Skice projekta:

Vizualizacija projekta:

Videopredstavitev projekta:

Delite to vsebino, Izberite željeno Platformo!

Go to Top