Pasivna hiša B – Ajdovščina2020-04-20T14:34:13+02:00

Project Description

Pasivna hiša B – Ajdovščina

Projekt obravnava izvedbo Pasivne hiše v gabaritu delna klet+P+N. Temeljenje objekta bo izvedeno s temeljno ploščo, ki bo bila s spodnje strani izolirana s penjenim steklom Glapor. Na ta način se ognemo toplotnim mostovom, ki nastanejo pri linijskem temeljenju. Ovoj objekta – zunanji zidovi so izvedeni z gradbenimi sistemo za gradnjo Pasivnih hiš: TermoLOGiK. U vrednost zunanje stene je U=0,089 W/m2K.

Posebnost objekta je garažni del, ki je termično popolnoma ločen ob stanovanjskega dela, kljub temu pa se to na zunanjosti objekta ne opazi. Hiša bo imela z garažo tudi notranjo povezavo preko zrakotesnih vrat.

Energetika objekta je zasnovana s toplotno črpalko, ki skrbi za ogrevanje sanitarne vode in ogrevanje objekta preko segmentiranega talnega gretja. V tej pasivni hiši imamo zasnovano tudi aktivacijo betonske mase, ki bo omogočala hladitev objekta v poletnih mesecih in dogrevanje v zimskih. S tem konceptom omogočimo objektu, da se učinek akumalacije v masi bistveno podaljša, saj preko sistema inštalacij vplivamo na temperaturo betonskega jedra. V objektu je seveda predvidena izvedba prezračevalnega sistema z rekuperacijo.

Energetska bilanca objekta je 8,4 kWH/m2a.

Potrebna energija za ogrevanje po PHPP: 8,4 kWh/m2a

Pasivna  hiša je upravičena do maksimalne subvencije Eko sklada, glede na energetsko bilanco.

Leto gradnje: 2017
Sistem gradnje: Masivna gradnja – TermoLOGiK

Izvajalec:
PasivnaGradnja.si
Jarška cesta 49, 1000 Ljubljana
(izvedba objekta, strojne in elektro inštalacije)

Projektant:
ARHEM d.o.o. – Pasivna Arhitektura – ARHEM.si
Jarška cesta 49, 1000 Ljubljana
Odgovorni vodja projekt: Alen Mladinov univ.dipl.inž.arh.      ZAPS 1244

Izvedena streha, fasada in vgrajena okna:

Delite to vsebino, Izberite željeno Platformo!

Go to Top