Pasivna Vila SunSet – Jadranovo – terasa spodnjega apartmaja in povezovalno stopnišče

Pasivna Vila SunSet – Terasa spodnjega apartmaja in povezovalno stopnišče

Prikaz terase pri spodnjem apartmaju, ki je izveden čez celotno etažo objekta. Apartma ima velike konzolne previse z nadstropjem objekta in s tem tvori nadkrite površine na strani pri morju, obenem pa je ob njem še pergola z letno kuhinjo in mizo z enkratnim pogledom proti morju. Tudi ta segment je povezan na povezovalno stopnišče, ki se spusti do obale obenem pa povezuje še stopniščni del objekta in je s tem navezava na dostopno cesto iz zgornje strani.  Objekt je umeščen med med spodnjo povezovalno cesto in zgornjo cesto, ki se spušča v zaliv naselja Jadranovo.

Projekt obravnava izvedbo apartmajskega objekta v gabaritu K+P+N+1. Objekt ima kletno etažo, kjer so urejena parkirni in servisni prostori in tri nadzemne etaže, kjer so stanovanjske enote. Zasnova omogoča izvedbo večje stanovanjske enote v pritličju objekta, ki ima svojo teraso in po dve stanovanjski enoti v vsaki od dveh etaž. Skupaj torej pet stanovanjskih enot. Ob objektu je tudi zunanji bazen z letno kuhinjo, ki je dostopen vsem uporabnikom objekta. Celoten objekt je zasnovan v pasivnem energetskem standardu. Ovoj objekta – zunanji zidovi so izvedeni z gradbenimi sistemom za gradnjo Pasivnih hiš: TermoLOGiK. U vrednost zunanje stene je U=0,089 W/m2K. Primerjavo z ostalimi sistemi gradnje si lahko pogledate tule: Primerjava LOGiK500.

Pozicija objekta omogoča izjemno lego in poglede na morje. Je dejansko v prvi vrsti ob morju. Objekt je zasnovan na način, da je povezovalno stopnišče postavljeno na zadnjo stran objekta in na ta način ima vsaka stanovanjska enota svojo teraso, ki je orientirana proti morju. Kljub bližini plaže je ob objektu zasnovan prostor med avtohtonimi borovci, kjer smo umestili bazen z letno kuhinjo, ki bo generator zunanjega druženja uporabnikov objekta. Spodnja bivalna enota je večja, izvedena je čez celotno etažo objekta. Dodatno ekskluzivnost ji nudi samostojna terasa s pergolo in večje zelene površine s pogledom na morje. Celotno pritličje objekta je zaradi konfiguracije terena dvignjeno za približno 3 m nad nivo spodnje povezovalne ceste in tako nudi nemotene poglede na plažo in morje pod objektom.

Objekt je postavljen na temeljno ploščo, ki je s spodnje strani in po obodu izolirana s penjenim steklom.

Energetika objekta je zasnovana s toplotno črpalko, ki skrbi za ogrevanje sanitarne vode in ogrevanje objekta preko talnega gretja. V objektu je seveda predvidena izvedba prezračevalnega sistema z rekuperacijo. V objektu bomo integrirali poseben način za izvedbo temperiranja (hlajenja in gretja) na način aktivacije betona.

Energetska bilanca objekta je 6,8 kWH/m2a.

Leto gradnje: 2025

Projektant:
ARHEM d.o.o. – Pasivna Arhitektura  ->  ARHEM.si
Odgovorni vodja projekt: Alen Mladinov univ.dipl.inž.arh.      ZAPS 1244

Izvajalec:
PasivnaGradnja.si  –  PasivnaGradnja.si
Jarška cesta 49, 1000 Ljubljana
(izvedba objekta, strojne in elektro inštalacije)

Veseli bomo tudi vašega maila ali klica:

Več o ostalih naših projektih si lahko pogledate na spodnjih povezavah:

By |2023-03-21T19:35:16+02:0021 marca, 2023|Categories: Nerazporejeno|Komentarji so izklopljeni za Pasivna Vila SunSet – Jadranovo – terasa spodnjega apartmaja in povezovalno stopnišče

Delite to vsebino, Izberite željeno Platformo!

About the Author:

Go to Top