Pasivna hiša SK – obhod objekta iz zraka

Pasivna hiša SK – Obhod objekta iz zraka

Posebnost te pasivne hiše je balkon, ki poteka linijsko po celotni južni stranici objekta. Balkon pri pasivnih hišah ni zaželen, saj s svojim previsom delno senči okna v zimskem času. V poletnih mesecih pa je seveda pozitiven, ker pomaga pri senčenju, se pa to enostavno uredi z žaluzijami. Izvedba balkona mora biti z elementom za prekinitev toplotnih mostov. Druga posebnost je garaža, ki je pozicionirana ob hiši, je pa termično in konstrkcijsko ločena ob glavnega objekta. Del med garažo in hišo je zasnovan kot nadkriti vhod tako v garažo, kot hišo.

Projekt obravnava izvedbo Pasivne hiše v gabaritu P+N. Velikost objekta cca 154 m2 + garaža, ki je ločena iz termičnega ovoja objekta. Ovoj objekta – zunanji zidovi so izvedeni z gradbenimi sistemom za gradnjo Pasivnih hiš: TermoLOGiK. U vrednost zunanje stene je U=0,089 W/m2K. Primerjavo z ostalimi sistemi gradnje si lahko pogledate tule: Primerjava LOGiK500.

Posebnost te pasivne hiše je balkon, ki je na željo stranke pozicioniran čez celotno južno stranico objekta. Pri umestitvi balkona je potrebno zelo temeljito preveriti računske posledice, ki jih bo imel na energetsko bilanco objekta. Izvedba balkona je s prekinitvijo toplotnega mostu.  Pasivna hiša je postavljena na temeljno ploščo, ki je s spodnje strani in po obodu izolirana s penjenim steklom. Ob hiši je postavljena garaža za parkiranje dveh vozil. Garaža je vizualno povezana z objektom, konstrukcijsko in energetsko pa popolnoma ločena.

Pasivna hiša je postavljena na temeljno ploščo, ki je s spodnje strani in po obodu izolirana s penjenim steklom.

Energetika objekta je zasnovana s toplotno črpalko, ki skrbi za ogrevanje sanitarne vode in ogrevanje objekta preko talnega gretja. V objektu je seveda predvidena izvedba prezračevalnega sistema z rekuperacijo. V objektu bomo integrirali poseben način za izvedbo temperiranja (hlajenja in gretja) na način aktivacije betona.

Energetska bilanca objekta je 8,4 kWH/m2a.

Leto gradnje: 2024

Projektant:
ARHEM d.o.o. – Pasivna Arhitektura  ->  ARHEM.si
Odgovorni vodja projekt: Alen Mladinov univ.dipl.inž.arh.      ZAPS 1244

Izvajalec:
PasivnaGradnja.si  –  PasivnaGradnja.si
Jarška cesta 49, 1000 Ljubljana
(izvedba objekta, strojne in elektro inštalacije)

Veseli bomo tudi vašega maila ali klica:

Več o ostalih naših projektih si lahko pogledate na spodnjih povezavah:

By |2023-03-16T15:22:58+02:0028 februarja, 2023|Categories: Nerazporejeno|Komentarji so izklopljeni za Pasivna hiša SK – obhod objekta iz zraka

Delite to vsebino, Izberite željeno Platformo!

About the Author:

Go to Top