Pasivna hiša R – Plošča nad pritličjem zagladitev in nega betona

Pasivna hiša R – Plošča nad pritličjem zagladitev in nega betona

Po zaključenem betoniranju ploščo vedno še dodatno zagladimo, saj takšna izvedba omogoča večjo kvaliteto betonske konstrukcije. Za zagladitev je potrebno po betonaži počakati, da beton začne vezati in ujeti ravno pravi trenutek, ko proces vezave ni šel predaleč in bi bil ta postopek neizvedljiv. Z zagladitvijo betona ploščo dodatno izravnamo in ji zapremo površino, da vlaga iz betona ne uhaja. Tako izvedene betonske konstrukcije je bistveno lažje negovati. Vsekakor pa je potrebno tudi tako izvedeno ploščo v poletnih mesecih dodatno negovati v začetni fazi vezave. Če je tako zaglajena zadostuje zgolj navlaževanje z vodo.

Za vsak beton je potrebno poskrbeti po vgradnji, saj je to bistvenega pomena za kvaliteto konstrukcije. Ploščo nad pritličjem smo po betoniranju strojno zalikali in že na ta način dosegli bistveno boljši izdelek. Takšen način izvedbe omogoča lažje negovanje betona po vgradnji predvsem v poletnih mesecih. Vsekakor pa je potrebno tudi takšno betonsko konstrukcijo dodatno navlaževati z vodo. Se pa frekvenca bistveno zmanjša, kar olajša delo.

Projektant:
ARHEM d.o.o. – Pasivna Arhitektura  ->  ARHEM.si
Odgovorni vodja projekt: Alen Mladinov univ.dipl.inž.arh.      ZAPS 1244

Več o ostalih naših projektih si lahko pogledate na spodnjih povezavah:

Veseli bomo tudi vašega maila ali klica:

By |2022-04-07T18:29:55+02:0021 avgusta, 2021|Categories: Pasivna hiša R - Medno, Reference|Komentarji so izklopljeni za Pasivna hiša R – Plošča nad pritličjem zagladitev in nega betona

Delite to vsebino, Izberite željeno Platformo!

About the Author:

Go to Top