Pasivna hiša R – Ankaran

Pasivna hiša R – Ankaran

Projekt obravnava izvedbo Pasivne hiše v gabaritu P+N. Velikost objekta cca 200 m2.  Ovoj objekta – zunanji zidovi so izvedeni z gradbenimi sistemo za gradnjo Pasivnih hiš: TermoLOGiK. U vrednost zunanje stene je U=0,089 W/m2K. Primerjavo z ostalimi sistemi gradnje si lahko pogledate tule: Primerjava LOGiK500.

Lega objekt je izjemna. Hiša bo imela poglede na Piransko punto in na Tržašk izaliv na drugi strani. Hiša je zasnovana kot kubusni preplet stanovanjskega dela in servisnega – garaža. Kubusna razgibanost omogoča izvedbo terase na nivoju pritličja in tudi na nivoju nadstropja. Glede na lokacijo objekta in željo naročnika smo seveda objektu dodali tudi bazen. Pasivna hiša je postavljena na temeljno ploščo, ki je s spodnje strani in po obodu izolirana s penjenim steklom. Gaža je kubusno sestavni del objekta je pa termično diletirana od objekta. V segmentu garaže je urejena tudi letna kuhinja. Za garažo je uporabljen isti gradbeni sistem TermoLOGiKki omogoča poljubno kombiniranje različnih debelin izolacije in betonskega jedra.

Energetika objekta je zasnovana s toplotno črpalko, ki skrbi za ogrevanje sanitarne vode in ogrevanje objekta preko talnega gretja. Za potrebe bazena bomo energetiko nadgraditi tudi s kolektorji za pripravo tople vode. V objektu je seveda predvidena izvedba prezračevalnega sistema z rekuperacijo. V objektu bomo integrirali poseben način za izvedbo temperiranja (hlajenja in gretja) na način aktivacije betona.

Energetska bilanca objekta je 6,1 kWH/m2a.

Leto gradnje: 2021

Več o aktivaciji betona dostopno tule: Aktivacija Betona 
Več o pomenu mase v objektu za toplotno stabilnost pa tule: Pomenu mase v objektu

Gradbeni sistem: TermoLOGiK
Izolacija talne plošče: PenjenoSteklo.si
Izvedba talne plošče: TemeljnaPlosca.si 

Projektant:
ARHEM d.o.o. – Pasivna Arhitektura  ->  ARHEM.si
Odgovorni vodja projekt: Alen Mladinov univ.dipl.inž.arh.      ZAPS 1244

Izvajalec:
PasivnaGradnja.si  –  PasivnaGradnja.si
Jarška cesta 49, 1000 Ljubljana
(izvedba objekta, strojne in elektro inštalacije)

Vizualizacija projekta:

Video predstavitev projekta:

By |2020-10-22T22:09:03+02:0021 oktobra, 2020|Categories: Pasivna hiša|Komentarji so izklopljeni za Pasivna hiša R – Ankaran

Delite to vsebino, Izberite željeno Platformo!

About the Author:

Go to Top