Pasivna hiša P&P – Ljubljana – nadstrešek in zadnja stran objekta

Pasivna hiša P&P – Ljubljana – nadstrešek in zadnja stran objekta

Nadkriti parkirni prostor (nadstrešek) je sestavni del skoraj vseh naših projektov. V tem primeru smo predvideli nadstrešek, ki bo služil kot nadkritje dveh avtomobilov. Pri pasivnih hišah je zelo pomembno, da so takšni nadstreški popolnoma konstrukcijsko in termično ločeni od objekta, da ne prihaja do toplotnih mostov. V tem primeru je nadstrešek postavljen ob objekt in je z njim vizualno povezan, je pa konstrukcijsko in termično popolnoma ločen, obenem pa omogoča tudi “suh” prehod iz objekta v avto in nazaj v primeru dežja.

Projekt obravnava izvedbo Pasivne hiše v gabaritu P+N. Velikost objekta cca 171 m2 + dodatnih 44 m2 nadstreška, ki je ločen iz termičnega ovoja objekta.  Ovoj objekta – zunanji zidovi so izvedeni z gradbenimi sistemom za gradnjo Pasivnih hiš: TermoLOGiK. U vrednost zunanje stene je U=0,089 W/m2K. Primerjavo z ostalimi sistemi gradnje si lahko pogledate tule: Primerjava LOGiK500.

Objekt ima tudi nadstrešek za parkiranje dveh vozil, ki bo v tem primeru popolnoma ločen od objekta, tako konstrukcijsko kot termično. Za nadstrešek je uporabljen isti gradbeni sistem TermoLOGiKki omogoča poljubno kombiniranje različnih debelin izolacije in betonskega jedra.

Objekt ima v pritličju teraso. Terasa je v pritličju povečana za zamikom terase proti zahodu. V tem delu je možna izvedba letne kuhinje. Ker želimo omogočiti čim bolj prijetno bivanje tudi zunaj objekta je nad teraso predvidena pergola s premičnimi lamelami, ki bomo omogočale osončenost objekta tudi v zimskem času.

Pasivna hiša je postavljena na temeljno ploščo, ki je s spodnje strani in po obodu izolirana s penjenim steklom.

Energetika objekta je zasnovana s toplotno črpalko, ki skrbi za ogrevanje sanitarne vode in ogrevanje objekta preko talnega gretja. V objektu je seveda predvidena izvedba prezračevalnega sistema z rekuperacijo. V objektu bomo integrirali poseben način za izvedbo temperiranja (hlajenja in gretja) na način aktivacije betona.

Energetska bilanca objekta je 8,9 kWH/m2a.

Leto gradnje: 2022

Projektant:
ARHEM d.o.o. – Pasivna Arhitektura  ->  ARHEM.si
Odgovorni vodja projekt: Alen Mladinov univ.dipl.inž.arh.      ZAPS 1244

Izvajalec:
PasivnaGradnja.si  –  PasivnaGradnja.si
Jarška cesta 49, 1000 Ljubljana
(izvedba objekta, strojne in elektro inštalacije)

Veseli bomo tudi vašega maila ali klica:

Več o ostalih naših projektih si lahko pogledate na spodnjih povezavah:

By |2022-08-28T13:05:30+02:0028 avgusta, 2022|Categories: Nerazporejeno|Komentarji so izklopljeni za Pasivna hiša P&P – Ljubljana – nadstrešek in zadnja stran objekta

Delite to vsebino, Izberite željeno Platformo!

About the Author:

Go to Top