Pasivna hiša MA – Hotedršica – Zagladitev betona s potezno letvijo

Pasivna hiša MA – Zagladitev betona s potezno letvijo

Med betoniranjem je potrebno sprotno nivelirati in ravnati ploščo, da je višina betona po celotni plošči enaka. Zagotoviti višino na obodu plošče, kjer si lahko pomagamo z opažem ni takšen problem, narediti celotno ploščo v isti višini je pa kar izziv. Pri sodobnem načinu gradnje je ravnina plošče zelo pomembna in ključna za hitro delo naslednjih faz, brez podlaganja, izravnav in podobnih zadev, ki jih dostikrat srečamo na gradbiščih. Oseba, ki dela izravnavo plošče se pomika skupaj z vgradnjo betona in ji sledi.

Naslednja pomembna faza je zagladitev zgornje površine plošče. Najprej ročno s potezno letvijo in čez čas, ko se beton malce strdi še strojno likanje plošče, da dobimo gladko površino in zapremo pore.

Za zagladitev s potezno letvijo vedno izkoristimo čas, ki nastane ob menjavi avtomešalca, ko se prazen odmakne in nov pripelje do pumpe. S to fazo dobimo že zelo dober izdelek, je pa seveda strojno glajenje plošče tista pika na i, ki da končnemu izdelku pravo podobo. Za izvedbo strojnega glajenja pa je potrebno počakati kar nekaj ur, da beton pride v določeno točko vezave, ko se po njem lahko hodi, obenem pa se ga še lahko malce oblikuje.

Projektant:
ARHEM d.o.o. – Pasivna Arhitektura  ->  ARHEM.si
Odgovorni vodja projekt: Alen Mladinov univ.dipl.inž.arh.      ZAPS 1244

Več o ostalih naših projektih si lahko pogledate na spodnjih povezavah:

Veseli bomo tudi vašega maila ali klica:

By |2022-02-20T21:39:23+02:0022 oktobra, 2021|Categories: Pasivna hiša MA - Hoterdšica, Reference, Talna plošča, Temeljna plošča|Tags: , |Komentarji so izklopljeni za Pasivna hiša MA – Hotedršica – Zagladitev betona s potezno letvijo

Delite to vsebino, Izberite željeno Platformo!

About the Author:

Go to Top