Pasivna hiša MA – Hotedršica – sprotno ravnanje betona med betoniranjem

Pasivna hiša MA – Sprotno ravnanje betona med betoniranjem

Ključni segment, ki manjka pri večini izvedb talnih lošč je sprotno niveliranje – ravnanje plošče. Z uporabo daljše zidarske letve, ki ima vodno tehtnico, sprotno ravnamo beton, da je višina betona po celotni plošči enaka. Zagotoviti višino na obodu plošče, kjer si lahko pomagamo z opažem ni takšen problem, narediti celotno ploščo v isti višini je pa kar izziv. Pri sodobnem načinu gradnje je ravnina plošče zelo pomembna in ključna za hitro delo naslednjih faz, brez podlaganja, izravnav in podobnih zadev, ki jih dostikrat srečamo na gradbiščih.

Oseba, ki dela izravnavo plošče se pomika skupaj z vgradnjo betona in ji sledi. Naslednja faza je zagladitev zgornje površine plošče. Najprej ročno s potezno letvijo in čez čas, ko se beton malce strdi še strojno likanje plošče, da dobimo gladko površino in zapremo pore.

Projektant:
ARHEM d.o.o. – Pasivna Arhitektura  ->  ARHEM.si
Odgovorni vodja projekt: Alen Mladinov univ.dipl.inž.arh.      ZAPS 1244

Več o ostalih naših projektih si lahko pogledate na spodnjih povezavah:

Veseli bomo tudi vašega maila ali klica:

By |2022-02-20T13:37:17+02:0022 oktobra, 2021|Categories: Pasivna hiša MA - Hoterdšica, Reference, Talna plošča, Temeljna plošča|Komentarji so izklopljeni za Pasivna hiša MA – Hotedršica – sprotno ravnanje betona med betoniranjem

Delite to vsebino, Izberite željeno Platformo!

About the Author:

Go to Top