Pasivna hiša M – Logatec

Pasivna hiša M – Logatec

Projekt obravnava izvedbo Pasivne hiše v gabaritu P+N. Velikost objekta cca 146 m2. Ovoj objekta – zunanji zidovi so izvedeni z gradbenimi sistemo za gradnjo Pasivnih hiš: TermoLOGiK. U vrednost zunanje stene je U=0,089 W/m2K. Primerjavo z ostalimi sistemi gradnje si lahko pogledate tule: Primerjava LOGiK500.

Pasivna hiša ima rahlo izmaknjeno južno stran proti zahodu ampak smo z razporeditvijo prostorov dosegli zelo dobro osončenost vseh bivalnih prostorov.  Pasivna hiša je postavljena na temeljno ploščo, ki je s spodnje strani in po obodu izolirana s penjenim steklom. Ob hiši je postavljen nadstrešek za parking dveh vozil in v podalšku še lopa za vrtno orodje. Nadstrešek je vizualno povezan z objektom, konstrukcijsko in energetsko pa popolnoma ločen.

Energetika objekta je zasnovana s toplotno črpalko, ki skrbi za ogrevanje sanitarne vode in ogrevanje objekta preko talnega gretja. V objektu je seveda predvidena izvedba prezračevalnega sistema z rekuperacijo. V objektu bomo integrirali poseben način za izvedbo temperiranja (hlajenja in gretja) na način aktivacije betona.

Energetska bilanca objekta je 8,1 kWH/m2a.

Leto gradnje: 2021

Več o aktivaciji betona dostopno tule: Aktivacija Betona 
Več o pomenu mase v objektu za toplotno stabilnost pa tule: Pomenu mase v objektu

Gradbeni sistem: TermoLOGiK
Izolacija talne plošče: PenjenoSteklo.si
Izvedba talne plošče: TemeljnaPlosca.si 

Projektant:
ARHEM d.o.o. – Pasivna Arhitektura  ->  ARHEM.si
Odgovorni vodja projekt: Alen Mladinov univ.dipl.inž.arh.      ZAPS 1244

Izvajalec:
PasivnaGradnja.si  –  PasivnaGradnja.si
Jarška cesta 49, 1000 Ljubljana
(izvedba objekta, strojne in elektro inštalacije)

Vizualizacija projekta:

By |2020-10-15T11:05:09+02:0015 oktobra, 2020|Categories: Nerazporejeno|Komentarji so izklopljeni za Pasivna hiša M – Logatec

Delite to vsebino, Izberite željeno Platformo!

About the Author:

Go to Top