Pasivna hiša M – Logatec – Severna stran iz zraka

Pasivna hiša M – Logatec – Severna stran iz zraka

Projekt obravnava izvedbo Pasivne hiše v gabaritu P+N. Velikost objekta cca 146 m2 + nadstreška, ki je ločen iz termičnega ovoja objekta. Ovoj objekta – zunanji zidovi so izvedeni z gradbenimi sistemom za gradnjo Pasivnih hiš: TermoLOGiK. U vrednost zunanje stene je U=0,089 W/m2K. Primerjavo z ostalimi sistemi gradnje si lahko pogledate tule: Primerjava LOGiK500.

Pasivna hiša ima rahlo izmaknjeno južno stran proti zahodu ampak smo z razporeditvijo prostorov dosegli zelo dobro osončenost vseh bivalnih prostorov.  Pasivna hiša je postavljena na temeljno ploščo, ki je s spodnje strani in po obodu izolirana s penjenim steklom. Ob hiši je postavljen nadstrešek za parking dveh vozil in v podaljšku še lopa za vrtno orodje. Nadstrešek je vizualno povezan z objektom, konstrukcijsko in energetsko pa popolnoma ločen.

Objekt ima v pritličju teraso. Terasa je v pritličju povečana za zamikom terase proti zahodu. V tem delu je možna izvedba letne kuhinje. Ker želimo omogočiti čim bolj prijetno bivanje tudi zunaj objekta je nad teraso predvidena pergola s premičnimi lamelami, ki bomo omogočale osončenost objekta tudi v zimskem času.

Pasivna hiša je postavljena na temeljno ploščo, ki je s spodnje strani in po obodu izolirana s penjenim steklom.

Energetika objekta je zasnovana s toplotno črpalko, ki skrbi za ogrevanje sanitarne vode in ogrevanje objekta preko talnega gretja. V objektu je seveda predvidena izvedba prezračevalnega sistema z rekuperacijo. V objektu bomo integrirali poseben način za izvedbo temperiranja (hlajenja in gretja) na način aktivacije betona.

Energetska bilanca objekta je 8,9 kWH/m2a.

Leto gradnje: 2024

Projektant:
ARHEM d.o.o. – Pasivna Arhitektura  ->  ARHEM.si
Odgovorni vodja projekt: Alen Mladinov univ.dipl.inž.arh.      ZAPS 1244

Izvajalec:
PasivnaGradnja.si  –  PasivnaGradnja.si
Jarška cesta 49, 1000 Ljubljana
(izvedba objekta, strojne in elektro inštalacije)

Veseli bomo tudi vašega maila ali klica:

Več o ostalih naših projektih si lahko pogledate na spodnjih povezavah:

By |2023-02-11T13:09:48+02:0011 februarja, 2023|Categories: Pasivna hiša M - Logatec|Komentarji so izklopljeni za Pasivna hiša M – Logatec – Severna stran iz zraka

Delite to vsebino, Izberite željeno Platformo!

About the Author:

Go to Top