Pasivna hiša L&R – Logatec – večerni pogledi na objekt

Pasivna hiša L&R – Logatec

Večerni pogledi na objekt – človeška perspektiva

Projekt obravnava izvedbo Pasivne hiše v gabaritu P+M. Velikost objekta cca 150 m2. Ovoj objekta – zunanji zidovi so izvedeni z gradbenimi sistemom za gradnjo Pasivnih hiš: TermoLOGiK. U vrednost zunanje stene je U=0,089 W/m2K. Primerjavo z ostalimi sistemi gradnje si lahko pogledate tule: Primerjava LOGiK500.

Pasivna hiša ima dve etaži. Dnevni prostori z dodatnim delovnim kabinetom so v pritličju, v mansardi pa je glavna spalnica s svojo garderobo in dve otroški sobi. Kopalnica v nadstropju je skupna.  Mansardna etaža se izvede v poševnini v naklonu strešine.

Pri vhodu na S strani pasivne hiše, kjer je tudi uvoz do objekta smo predvideli nadstrešek za dve vozili, v katerem je vkomponirana še lopa za vrtno orodje in kolesa. Na J strani nadstreška pa je predvidena terasa z letno kuhinjo in pergolo.

Pasivna hiša je postavljea na temeljno ploščo, ki je s spodnje strani in po obodu izolirana.

Energetika objekta je zasnovana s toplotno črpalko, ki skrbi za ogrevanje sanitarne vode in ogrevanje objekta preko talnega gretja. V objektu je seveda predvidena izvedba prezračevalnega sistema z rekuperacijo. V objektu bomo integrirali poseben način za izvedbo temperiranja (hlajenja in gretja) na način aktivacije betona.

Energetska bilanca objekta je kWH/m2a.

Projektant:
ARHEM d.o.o. – Pasivna Arhitektura  ->  ARHEM.si
Odgovorni vodja projekt: Alen Mladinov univ.dipl.inž.arh.      ZAPS 1244

Veseli bomo tudi vašega maila ali klica:

Več o ostalih naših projektih si lahko pogledate na spodnjih povezavah:

By |2021-12-01T14:47:44+02:003 decembra, 2021|Categories: Pasivna hiša L&R - Logatec, Reference|Tags: , , , , |Komentarji so izklopljeni za Pasivna hiša L&R – Logatec – večerni pogledi na objekt

Delite to vsebino, Izberite željeno Platformo!

About the Author:

Go to Top