Pasivna hiša LO – Ljubljana – vhod v objekt in terasa

Pasivna hiša LO – Ljubljana – Vhod v objekt in terasa

Pogled proti vhodu v objekt, ki je umeščen pod nadstrešek in omogoča suh vhod in prehod iz avta in v avto. Kljub temu pa je popolnoma viden ob prihodu na lokacijo in ima prosto pot do vhoda, ki je vezan na cesto. Vhodi del je preko tlakovanja povezan s teraso, ki je malce izmaknjena iz vhodnega in cestnega dela in s tem nudi dodatno intimo uporabnikom objekta.
 
Projekt obravnava izvedbo Pasivne hiše v gabaritu P+N. Velikost objekta cca 158 m2 + nadstrešek, ki je ločena iz termičnega ovoja objekta, obenem pa vkomponiran v zasnovo objekta. Ovoj objekta – zunanji zidovi so izvedeni z gradbenimi sistemom za gradnjo Pasivnih hiš: TermoLOGiK. U vrednost zunanje stene je U=0,089 W/m2K. Primerjavo z ostalimi sistemi gradnje si lahko pogledate tule: Primerjava LOGiK500.

Hiša je postavljana na parcelo, ki ima definiran dostop zaradi pozicije ceste. Z zasnovo smo se maksimalno prilagodili ter združili vse pomembne komponente zasnove. Upoštevane so želje naročnika, obenem je objekt zasnovan na način, da ima vhodni del, malce bolj intimen del pri dnevni sobi in kar je tudi pomembno je energetska bilanca objekta izjemna. Nad delom pritličja, večinoma pa nad nadstreškom je omogočena terasa, ki je dostopna iz prostorov nadstropja. Pasivna hiša je postavljena na temeljno ploščo, ki je s spodnje strani in po obodu izolirana s penjenim steklom. Ob hiši je postavljena nadstrešek za parkiranje dveh vozil. Nadstrešek je oblikovno in vizualno povezana z objektom, konstrukcijsko in energetsko pa popolnoma ločen.

Pasivna hiša je postavljena na temeljno ploščo, ki je s spodnje strani in po obodu izolirana s penjenim steklom.

Energetika objekta je zasnovana s toplotno črpalko, ki skrbi za ogrevanje sanitarne vode in ogrevanje objekta preko talnega gretja. V objektu je seveda predvidena izvedba prezračevalnega sistema z rekuperacijo. V objektu bomo integrirali poseben način za izvedbo temperiranja (hlajenja in gretja) na način aktivacije betona.

Energetska bilanca objekta je 8,4 kWH/m2a.

Leto gradnje: 2024

Projektant:
ARHEM d.o.o. – Pasivna Arhitektura  ->  ARHEM.si
Odgovorni vodja projekt: Alen Mladinov univ.dipl.inž.arh.      ZAPS 1244

Izvajalec:
PasivnaGradnja.si  –  PasivnaGradnja.si
Jarška cesta 49, 1000 Ljubljana
(izvedba objekta, strojne in elektro inštalacije)

Veseli bomo tudi vašega maila ali klica:

Več o ostalih naših projektih si lahko pogledate na spodnjih povezavah:

By |2023-02-26T15:18:10+02:0026 februarja, 2023|Categories: Pasivna hiša LO - Ljubljana|Komentarji so izklopljeni za Pasivna hiša LO – Ljubljana – vhod v objekt in terasa

Delite to vsebino, Izberite željeno Platformo!

About the Author:

Go to Top