Pasivna hiša K – Žalna pri Grosuplju – nočni pogled

Pasivna hiša K – Žalna pri Grosuplju – nočni pogledi na objekt

Projekt obravnava izvedbo Pasivne hiše v gabaritu K+P+M. Velikost objekta cca 250 m2. Ovoj objekta – zunanji zidovi so izvedeni z gradbenimi sistemo za gradnjo Pasivnih hiš: TermoLOGiK. U vrednost zunanje stene je U=0,089 W/m2K. Primerjavo z ostalimi sistemi gradnje si lahko pogledate tule: Primerjava LOGiK500.

Posebnost te pasivne hiše je, da ima preplet hladnega in toplega dela objekta. Hladen del je garaža, ki je zaradi konfiguracije terena vkomponirana v objekt, je pa izločena iz toplotnega ovoja objekta, obenem pa funkcionalno povezana s vhodnim delom na nivoju vkopanega dela objekta. Povezava je omogočena preko zrakotesnih in izoliranih vrat.

Objekt je postavljen na temeljno ploščo, ki je s spodnje strani in po obodu izolirana s penjenim steklom.

Energetika objekta je zasnovana s toplotno črpalko, ki skrbi za ogrevanje sanitarne vode in ogrevanje objekta preko talnega gretja. V objektu je seveda predvidena izvedba prezračevalnega sistema z rekuperacijo. V objektu bomo integrirali poseben način za izvedbo temperiranja (hlajenja in gretja) na način aktivacije betona.

Projektant:
ARHEM d.o.o. – Pasivna Arhitektura  ->  ARHEM.si
Odgovorni vodja projekt: Alen Mladinov univ.dipl.inž.arh.      ZAPS 1244

Veseli bomo tudi vašega maila ali klica:

Več o ostalih naših projektih si lahko pogledate na spodnjih povezavah:

By |2021-11-06T19:10:22+02:0028 oktobra, 2021|Categories: Pasivna hiša K - Žalna pri Grosuplju, Reference, TermoLOGiK|Komentarji so izklopljeni za Pasivna hiša K – Žalna pri Grosuplju – nočni pogled

Delite to vsebino, Izberite željeno Platformo!

About the Author:

Go to Top