Pasivna hiša De – vhodni del in južni del objekta

Pasivna hiša De – vhodni del in južni del objekta

Prikaz nadzemnega dela pasivne hiše v Logatcu. S primerno umestitvijo objekta v naklon terena in z izmikom garaže v kletnem delu smo uspeli pridobiti ravno površino na nivoju pritličja, ki služi kot kvaliteten podaljšek bivalnega prostora v tej etaži. Pritličje stoji na “zelenem platoju” z vrhunskimi pogledi na okolico.

Projekt obravnava izvedbo Pasivne hiše v gabaritu K+P+N. Velikost objekta cca 280 m2 + dodatnih 43 m2 garaže, ki je ločena iz termičnega ovoja objekta. Ovoj objekta – zunanji zidovi so izvedeni z gradbenimi sistemo za gradnjo Pasivnih hiš: TermoLOGiK. U vrednost zunanje stene je U=0,089 W/m2K. Primerjavo z ostalimi sistemi gradnje si lahko pogledate tule: Primerjava LOGiK500.

Objekt je postavljen na temeljno ploščo, ki je s spodnje strani in po obodu izolirana s penjenim steklom.

Objekt ima tudi garažo, ki bo s tem primeru popolnoma ločena od objekta in povezana s kletjo objekta, tako da je mogoče prehod iz objekta direktno v garažo. Za garažo je uporabljen isti gradbeni sistem TermoLOGiKki omogoča poljubno kombiniranje različnih debelin izolacije in betonskega jedra. Garaža je postavljena na južni del kletnega dela objekta in je konstrukcijsko kot termično ločena od pasivne hiše. Streha garaže je izvedena kot ozelenjena streha in tvori podaljšek zelene površine za pritličje objekta

Objekt ima v pritličju in nadstropju teraso. Terasa je v pritličju povečana za zamikom terase proti zahodu. V tem delu je možna izvedba letne kuhinje. V nadstropju pa izvedena kot loža in nadkrita s streho objekta. Dodatna pozicija zunanje terase je na vzhodni strani objekta, kjer je tudi pergola z mizo. Ta pozicija je idealna za poletne mesece, ko že objekt sam tvori senco nad tem delom.

Energetika objekta je zasnovana s toplotno črpalko, ki skrbi za ogrevanje sanitarne vode in ogrevanje objekta preko talnega gretja. V objektu je seveda predvidena izvedba prezračevalnega sistema z rekuperacijo. V objektu bomo integrirali poseben način za izvedbo temperiranja (hlajenja in gretja) na način aktivacije betona.

Leto gradnje: 2023

Projektant:
ARHEM d.o.o. – Pasivna Arhitektura  ->  ARHEM.si
Odgovorni vodja projekt: Alen Mladinov univ.dipl.inž.arh.      ZAPS 1244

Izvajalec:
PasivnaGradnja.si  –  PasivnaGradnja.si
Jarška cesta 49, 1000 Ljubljana
(izvedba objekta, strojne in elektro inštalacije)

Veseli bomo tudi vašega maila ali klica:

Več o ostalih naših projektih si lahko pogledate na spodnjih povezavah:

By |2022-07-22T10:54:51+02:0022 julija, 2022|Categories: Pasivna hiša D - Logatec, Reference|Komentarji so izklopljeni za Pasivna hiša De – vhodni del in južni del objekta

Delite to vsebino, Izberite željeno Platformo!

About the Author:

Go to Top