Pasivna hiša Br – Šmartno – video vizualizacija 1

Pasivna hiša Br – Šmartno – video vizualizacija 1

Video vizualizacija objekta JV in JZ stran – človeška perspektiva

Projekt obravnava izvedbo Pasivne hiše v gabaritu P+N. Velikost objekta cca 200 m2. Ovoj objekta – zunanji zidovi so izvedeni z gradbenimi sistemo za gradnjo Pasivnih hiš: TermoLOGiK. U vrednost zunanje stene je U=0,089 W/m2K. Primerjavo z ostalimi sistemi gradnje si lahko pogledate tule: Primerjava LOGiK500.

Pasivna hiša je zasnovana kot dvoetažni objekt nadstreškom na cestni strani. Objekt ima dve polni etaži in hladno podstrešje pod dvokapno streho. Na strešini je predvidena izvedba fotovoltaične elektrarne.

Ob objektu je predvidena izvedba nadstreška ki pa je od objekta povsem termično ločen.  Za nadstrešek je uporabljen isti gradbeni sistem TermoLOGiKki omogoča poljubno kombiniranje različnih debelin izolacije in betonskega jedra.

Pasivna hiša je postavljea na temeljno ploščo, ki je s spodnje strani in po obodu izolirana s penjenim steklom.

Energetika objekta je zasnovana s toplotno črpalko, ki skrbi za ogrevanje sanitarne vode in ogrevanje objekta preko talnega gretja. V objektu je seveda predvidena izvedba prezračevalnega sistema z rekuperacijo. V objektu bomo integrirali poseben način za izvedbo temperiranja (hlajenja in gretja) na način aktivacije betona.

Projektant:
ARHEM d.o.o. – Pasivna Arhitektura  ->  ARHEM.si
Odgovorni vodja projekt: Alen Mladinov univ.dipl.inž.arh.      ZAPS 1244

Veseli bomo tudi vašega maila ali klica:

Več o ostalih naših projektih si lahko pogledate na spodnjih povezavah:

By |2021-09-02T17:05:11+02:001 maja, 2021|Categories: Pasivna hiša Br - Šmartno, Reference|Komentarji so izklopljeni za Pasivna hiša Br – Šmartno – video vizualizacija 1

Delite to vsebino, Izberite željeno Platformo!

About the Author:

Go to Top