Pasivna hiša A&R – Tabor – pogled na objekt iz zraka

Pasivna hiša A&R – Tabor – pogled na objekt iz zraka

Projekt obravnava izvedbo Pasivne hiše v gabaritu P+N. Velikost objekta cca 180 m2. Ovoj objekta – zunanji zidovi so izvedeni z gradbenimi sistemom za gradnjo Pasivnih hiš: TermoLOGiK. U vrednost zunanje stene je U=0,089 W/m2K. Primerjavo z ostalimi sistemi gradnje si lahko pogledate tule: Primerjava LOGiK500.

Pasivna hiša ima dve etaži. Dnevni prostori z dodatnim delovnim kabinetom so v pritličju, v nadstropju pa je glavna spalnica s kopalnico, svojo garderobo in dve dodatni sobi s svojo kopalnico. kot del nadstropje je tudi galerija, ki je umeščena nad dnevno sobo. Galerija je na južni strani objekta in omogoča, da sonce posega še globlje v objekt, kar je ključnega pomena v zimskih mesecih iz stališča energetske bilance, vsekakor pa tudi iz ambientalnega, ker je prostor bolje osvetljen v globino. Podrobnejši prikaz notranjosti objekta si lahko pogledate tule: Interier dnevnega dela Pasivna hiša A&R

Pri vhodu na V strani pasivne hiše, kjer je tudi uvoz do objekta smo predvideli nadstrešek za dve vozili, v katerem je vkomponirana še lopa za vrtno orodje in kolesa. Na Z strani pa je predvidena terasa z letno kuhinjo in pergolo, da bo ta del objekta lahko dlje časa v uporabi.

Pasivna hiša je postavljea na temeljno ploščo, ki je s spodnje strani in po obodu izolirana s penjenim steklom.

Energetika objekta je zasnovana s toplotno črpalko, ki skrbi za ogrevanje sanitarne vode in ogrevanje objekta preko talnega gretja. V objektu je seveda predvidena izvedba prezračevalnega sistema z rekuperacijo. V objektu bomo integrirali poseben način za izvedbo temperiranja (hlajenja in gretja) na način aktivacije betona.

Projektant:
ARHEM d.o.o. – Pasivna Arhitektura  ->  ARHEM.si
Odgovorni vodja projekt: Alen Mladinov univ.dipl.inž.arh.      ZAPS 1244

Veseli bomo tudi vašega maila ali klica:

Več o ostalih naših projektih si lahko pogledate na spodnjih povezavah:

By |2021-10-08T17:50:13+02:008 oktobra, 2021|Categories: Pasivna hiša A&R - Tabor, Reference|Komentarji so izklopljeni za Pasivna hiša A&R – Tabor – pogled na objekt iz zraka

Delite to vsebino, Izberite željeno Platformo!

About the Author:

Go to Top