Pridobljeno gradbeno dovoljenje – Pasivna hiša MA – Hotedrščica

Pa smo ga dočakali. Gradbeno dovoljenje za Pasivno hišo v Hotederščici izdano. Vse skupaj je potekalo zelo gladko in predvidljivo, brez nekih posebnosti. Na žalost pa ti upravni postopki v Sloveniji res predolgo trajajo.

Gremo pa sedaj s polno paro naprej. Projekt je potrebno obdelati na nivoju PZI, dokončati vse energetske izračune, izvesti vzorčenje ključnih komponent ovoja, da bo projekt narejen za res realno stanje, ki se ga potem le prenese na gradbišče. Zveni enostavno, je pa še veliko dela.

Kratek opis objekta:

Projekt obravnava izvedbo Pasivne hiše v gabaritu P+N. Velikost objekta cca 140 m2.

Pasivna hiša ima rahlo izmaknjeno južno stran proti zahodu ampak smo z razporeditvijo prostorov dosegli zelo dobro osončenost vseh bivalnih prostorov.  Pasivna hiša je postavljena na temeljno ploščo, ki je s spodnje strani in po obodu izolirana s penjenim steklom. Ob hiši je postavljen nadstrešek za parking dveh vozil in v podalšku še lopa za vrtno orodje. Nadstrešek je vizualno povezan z objektom, konstrukcijsko in energetsko pa popolnoma ločen.

Več o projektu: Pasivna hiša MA – Hotederščica

Projektant:
ARHEM d.o.o. – Pasivna Arhitektura -> ARHEM.si
Odgovorni vodja projekt: Alen Mladinov univ.dipl.inž.arh. ZAPS 1244

Prikaz pasivne hiše:

Več o ostalih naših projektih si lahko pogledate na spodnjih povezavah:

Veseli bomo tudi vašega maila ali klica:

By |2021-04-09T17:57:42+02:009 aprila, 2021|Categories: Nerazporejeno|Komentarji so izklopljeni za Pridobljeno gradbeno dovoljenje – Pasivna hiša MA – Hotedrščica

Delite to vsebino, Izberite željeno Platformo!

About the Author:

Go to Top