Pasivna hiša VU- P – Rogatec nad Želimljami – video vzhodnega dela

Pasivna hiša VU- P – Rogatec nad Želimljami

Prikaz vzhodnega dela objekta.

Projekt obravnava izvedbo Pasivne hiše v gabaritu P. Velikost objekta cca 150 m2. Ovoj objekta – zunanji zidovi so izvedeni z gradbenimi sistemo za gradnjo Pasivnih hiš: TermoLOGiK. U vrednost zunanje stene je U=0,089 W/m2K. Primerjavo z ostalimi sistemi gradnje si lahko pogledate tule: Primerjava LOGiK500.

Pasivna hiša je zasnovana kot kubusni preplet dveh kubusov, od katerih eden predstavlja “servisni” del objekta, drugi pa dnevno bivalni del objekta, ki je izmaknjen na vzhodno stran, da lahko dobi čim več južnega sonca. V podaljšku “servisnega” kubusa proti severu je tudi nadstrešek za dve vozili in vhod v objekt.

Objekt je postavljen na temeljno ploščo, ki je s spodnje strani in po obodu izolirana s penjenim steklom.

Energetika objekta je zasnovana s toplotno črpalko, ki skrbi za ogrevanje sanitarne vode in ogrevanje objekta preko talnega gretja. V objektu je seveda predvidena izvedba prezračevalnega sistema z rekuperacijo. V objektu bomo integrirali poseben način za izvedbo temperiranja (hlajenja in gretja) na način aktivacije betona.

Projektant:
ARHEM d.o.o. – Pasivna Arhitektura  ->  ARHEM.si
Odgovorni vodja projekt: Alen Mladinov univ.dipl.inž.arh.      ZAPS 1244

Več o ostalih naših projektih si lahko pogledate na spodnjih povezavah:

Veseli bomo tudi vašega maila ali klica:

By |2021-05-28T11:59:49+02:0023 maja, 2021|Categories: Nerazporejeno|Komentarji so izklopljeni za Pasivna hiša VU- P – Rogatec nad Želimljami – video vzhodnega dela

Delite to vsebino, Izberite željeno Platformo!

About the Author:

Go to Top