Pasivna hiša R – Opaž zavitih stopnic iz pritličja v nadstropje

Pasivna hiša R – Opaž zavitih stopnic iz pritličja v nadstropje

Opaž zavitih stopnic je segment izvedbe, ki ima na gradbiščih največ napak. Največji problem izhaja že iz projektive, ker hojnica ni pravilno zasnovana, se pa to nadgradi seveda z improvizacijo na gradbiščih.

Naš pristop je drugačen. Za vsake stopnice imamo izrisan detajlno pokotiran segment projekta, kjer je pravilno zasnovana hojnica in betonska konstrukcija stopnic z upoštevanjem ustreznega zamika, za končno talno oblogo. Pokotirane so vse višine in dimenzije posamezne stopnice na način, ki je najbolj optimalen za prenos mer na gradbišče. Pri takšnih segmentih se še posebej pokaže naš celosten pristop, saj gradnjo izvajamo sami in imamo dejansko na gradbišču projektno podporo in konstanten lasten nadzor z željo po kvaliteti izvedbe.

Mere se najprej prenese iz projekta na tla in potem se posamezne stopne ploskve dvigajo na ustrezno višino. Najprej se naredi spodnji del opaža, ki je še posebej zahteven in je izveden iz konusnih lesenih elementov. Ta segment zahteva precej znanja in izkušenj, če želimo kvaliteten rezultat. Ko je ta faza zaključena se postavi ustrezna armatura stopniščne rame in nato sledijo posamezne čelnice stopnih ploskev. Vse skupaj je skoraj na nivoju mizarskega izdelka.

Sledi faza betonaže plošče in stopnišča.

Projektant:
ARHEM d.o.o. – Pasivna Arhitektura  ->  ARHEM.si
Odgovorni vodja projekt: Alen Mladinov univ.dipl.inž.arh.      ZAPS 1244

Več o ostalih naših projektih si lahko pogledate na spodnjih povezavah:

Veseli bomo tudi vašega maila ali klica:

By |2021-12-01T19:39:51+02:0019 avgusta, 2021|Categories: Pasivna hiša R - Medno, Reference|Komentarji so izklopljeni za Pasivna hiša R – Opaž zavitih stopnic iz pritličja v nadstropje

Delite to vsebino, Izberite željeno Platformo!

About the Author:

Go to Top