Pasivna hiša R – Izvedba kleti – Vertikalna hidroizolacija kletnih sten

Pasivna hiša R – Vertikalna hidroizolacija kletnih sten

Po predhodnem premazu kletnih sten z bitumenskim premazom, uporabljena je raztopina bitumna v organskem topilu je potrebno počakati, da se premaz osuši. Običajno je to 24 ur, če želimo kvalitetno površino. Topilo v bitumenski raztopini ima lastnost, da se hitro posuši, ostane tanek sloj bitumna na podlagi. Zaradi nizke viskoznosti raztopina dobro prodre v pore betona in tako omogoča dober oprijem hidroizolacijskim materialom.

Ko je premaz posušen začnemo z izvedbo vertikalne hidroizolacije kletnih sten z bitumenskimi trakovi. V tem primeru smo uporabili močan plastomeren APP bitumenski trak P4, s povečano količino bitumenske mase za boljšo obdelavo detajlov in kvalitetno izvedbo preklopov. Armiran s poliestrskim nosilcem.

Veliko pozornost je potrebno posvetiti obdelavi detajlov, kvalitetnemu stiku s talno hidroizolacijo ter zadostnim in kvalitetno izvedenim preklopom. Celotna klet bo dodatno obdana s toplotno izolacijo XPS in še dodatno s čepasto folijo.

Projektant:
ARHEM d.o.o. – Pasivna Arhitektura  ->  ARHEM.si
Odgovorni vodja projekt: Alen Mladinov univ.dipl.inž.arh.      ZAPS 1244

Več o ostalih naših projektih si lahko pogledate na spodnjih povezavah:

Veseli bomo tudi vašega maila ali klica:

By |2021-09-28T22:59:23+02:0010 julija, 2021|Categories: Pasivna hiša R - Medno, Reference|Komentarji so izklopljeni za Pasivna hiša R – Izvedba kleti – Vertikalna hidroizolacija kletnih sten

Delite to vsebino, Izberite željeno Platformo!

About the Author:

Go to Top