Pasivna hiša R – Betoniranje plošče nad nadstropjem

Pasivna hiša R – Betoniranje plošče nad nadstropjem

Po zaključeni postavitvi zgornje cone armature nadaljujemo z betoniranjem plošče. Pred betoniranjem je potrebno še enkrat preveriti vse pozicije armature in vse pozicije elektro in strojnih inštalacij.

Pri betoniranju plošče je pomembno, da se sproti uporablja vibrator in da se vrši grobo niveliranje plošče ob samem betoniranju. Ker imamo v plošči precej inštalacij, je primerno vibriranje še posebej pomembno, da bo beton res oblil spodnjo cono armature, ki prevzame nateg. Ob ravnanju plošče z letvijo se ploščo še grobo izravna z letvijo na vlek, ki jo približno zagladi. Mi jo bomo pa seveda še dodatno strojno zalikali, da zapremo zgornjo površino in bo bistveno bolj kvaliteten izdelek. Pri strojno zaglajeni plošči je tudi negovanje betona po betoniranju bolj enostavno, obenem pa dobimo gladko površino za kasnejšo izvedbo parne zapore.

Projektant:
ARHEM d.o.o. – Pasivna Arhitektura  ->  ARHEM.si
Odgovorni vodja projekt: Alen Mladinov univ.dipl.inž.arh.      ZAPS 1244

Več o ostalih naših projektih si lahko pogledate na spodnjih povezavah:

Veseli bomo tudi vašega maila ali klica:

By |2022-07-02T21:00:27+02:004 septembra, 2021|Categories: Pasivna hiša R - Medno, Reference|Komentarji so izklopljeni za Pasivna hiša R – Betoniranje plošče nad nadstropjem

Delite to vsebino, Izberite željeno Platformo!

About the Author:

Go to Top