Pasivna hiša MA – Hotedršica – Zaključek razvoda inštalacij v plošči nad nadstropjem

Pasivna hiša MA – Zaključek razvoda inštalacij v plošči nad nadstropjem

Po zaključenem opažu plošče smo položili spodnjo cono armature za ploščo nad nadstropjem in sedaj nadaljujemo z inštalacijami. 

Najprej je potrebno točno pozicionirati vse doze za vgradne in nadometne luči in pozicij vpihov in izsesov za prezračevanje. Tu je natančnost zelo pomembna, saj se vse napake potem vidijo v prostoru. Vse objekte delamo brez spuščenih stropov, da se masa AB plošče všteje v aktivno akumulacijo objekta in s tem bistveno pripomore k termostabilnosti objekta. Ko so vse doze za luči razporejene sledi povezovanje doz in ostalih pozicij z razvodnicami, po katerih bomo kasneje potegnili žice.

Celoten razvod prezračevanja bo narejen v AB plošči in vse cevi so speljane od posameznega vpihnega ali izsesnega ventila do strojnice. Pri izvedbi prezračevanja je ključno, da se v projektu razdela zasnova, ki bo omogočila pravilno prezračevanje objekta, da bo pravilen pretok zraka in v končni fazi, da bodo ventili postavljeni v raster z ostalimi elementi v stropu – lučmi. Za to v sklopu projektne dokumentacije naredimo poseben izsek, kjer je zajet preplet elektrike in strojnih inštalacij, da na koncu vse funkcionira in da je tudi vizualno pravilno umeščeno v prostor.

Po zaključku razvoda elektro in strojnih instalacij v plošči sledi dokončanje obodne armature in končna – zgornja cona.

Projektant:
ARHEM d.o.o. – Pasivna Arhitektura  ->  ARHEM.si
Odgovorni vodja projekt: Alen Mladinov univ.dipl.inž.arh.      ZAPS 1244

Več o ostalih naših projektih si lahko pogledate na spodnjih povezavah:

Veseli bomo tudi vašega maila ali klica:

By |2023-01-24T18:58:35+02:0025 novembra, 2021|Categories: Pasivna hiša MA - Hoterdšica|Tags: |Komentarji so izklopljeni za Pasivna hiša MA – Hotedršica – Zaključek razvoda inštalacij v plošči nad nadstropjem

Delite to vsebino, Izberite željeno Platformo!

About the Author:

Go to Top