Pasivna hiša MA – Hotedršica – Začetek razvoda inštalacij v plošči nad pritličjem

Pasivna hiša MA – Začetek razvoda inštalacij v plošči nad pritličjem

Po zaključenem opažu plošče smo položili spodnjo cono armature za ploščo nad pritličjem in sedaj nadaljujemo z inštalacijami. vzporedno poteka izvedba opaža stopic.

Najprej je potrebno točno pozicionirati vse doze za vgradne in nadometne luči in pozicij vpihov in izsesov za prezračevanje. Tu je natančnost zelo pomembna, saj se vse napake potem vidijo v prostoru. Vse objekte delamo brez spuščenih stropov, da se masa AB plošče všteje v aktivno akumulacijo objekta in s tem bistveno pripomore k termostabilnosti objekta. Ko so vse doze za luči razporejene sledi povezovanje doz in ostalih pozicij z razvodnicami, po katerih bomo kasneje potegnili žice.

Celoten razvod prezračevanja bo narejen v AB plošči in vse cevi so speljane od posameznega vpihnega ali izsesnega ventila do strojnice. Pri izvedbi prezračevanja je ključno, da se v projektu razdela zasnova, ki bo omogočila pravilno prezračevanje objekta, da bo pravilen pretok zraka in v končni fazi, da bodo ventili postavljeni v raster z ostalimi elementi v stropu – lučmi. Za to v sklopu projektne dokumentacije naredimo poseben izsek, kjer je zajet preplet elektrike in strojnih inštalacij, da na koncu vse funkcionira in da je tudi vizualno pravilno umeščeno v prostor.

Po zaključku razvoda elektro in strojnih instalacij v plošči sledi dokončanje obodne armature in končna – zgornja cona.

Projektant:
ARHEM d.o.o. – Pasivna Arhitektura  ->  ARHEM.si
Odgovorni vodja projekt: Alen Mladinov univ.dipl.inž.arh.      ZAPS 1244

Več o ostalih naših projektih si lahko pogledate na spodnjih povezavah:

Veseli bomo tudi vašega maila ali klica:

By |2022-04-27T21:26:15+02:009 novembra, 2021|Categories: Pasivna hiša MA - Hoterdšica, Reference|Komentarji so izklopljeni za Pasivna hiša MA – Hotedršica – Začetek razvoda inštalacij v plošči nad pritličjem

Delite to vsebino, Izberite željeno Platformo!

About the Author:

Go to Top