Pasivna hiša MA – Hotedršica – Opaž plošče nad pritličjem

Pasivna hiša MA – Opaž plošče nad pritličjem

Notranje nosilne stene in AB slop v pritličju so zaključeni in naslednja faza je postavitev opaža za izvedbo plošče. Pred izvedbo opaža se najprej naredi koncept polaganja opažnih elementov, da je čim manj dodatkov, ki so rezani na mero. Pri postavitvi elementov je vsekakor pomembna tudi zasnova spodnje podporne konstrukcije, ki mora biti narejena na način, da je omogočena podpora vseh zgornjih elementov in zagotovljeni razmaki za morebitne preboje.

Iz slik in video priloge se vidi da je višina obodnih sten prave višine, da ni potrebno dodatno opažanje iz spodnje strani. Enako velja za opečno steno, ki je točno tako visoka kot je višina opaža. Optimalna zasnova že v projektu je ključna za optimalno in hitro izvedbo na gradbišču.

Skupaj s ploščo bomo naredili tudi opaž stopnic, saj bomo izvedli skupno betoniranje plošče in stopnišča, kar je najbolj optimalno.

Projektant:
ARHEM d.o.o. – Pasivna Arhitektura  ->  ARHEM.si
Odgovorni vodja projekt: Alen Mladinov univ.dipl.inž.arh.      ZAPS 1244

Več o ostalih naših projektih si lahko pogledate na spodnjih povezavah:

Veseli bomo tudi vašega maila ali klica:

By |2022-04-26T08:47:35+02:004 novembra, 2021|Categories: Pasivna hiša MA - Hoterdšica, Reference|Komentarji so izklopljeni za Pasivna hiša MA – Hotedršica – Opaž plošče nad pritličjem

Delite to vsebino, Izberite željeno Platformo!

About the Author:

Go to Top