Pasivna hiša MA – Hotedršica – Letvanje strehe

Pasivna hiša MA – Letvanje strehe

Pred začetkom polaganja kritine je potrebno izvesti montažo letev. Letve dodatno učvrstijo sekundarno kritino in nudijo zračni most za odzračevanje in hlajenje strehe. Najprej se postavijo kontra letve, ki so postavljene vzporedno s špirovci na prej položeno sekundarno folijo. Mi uporabljamo letve dimenzije 5 x 8 cm, da se ustvari dober zračni most, ki omogoča zračenje pod kritino. Takšna “hadna strehe” funkcionira, če na območju žlebu omogočimo dotok zraka, ki gre pod kritino s odzračevalnih elementov na strehi. Dober zračni most bistveno pripomore k daljšemu faznemu zamiku prehoda toplote v poletnih mesecih pri mansardni strehi in toplota počasneje prodre v prostor. Na te letve pride jo letve v prečni smeri v dimenziji 5 x 4 cm. Medsebojna distanca tej je odvisna od izbora in velikosti kritine ter prekrivanja posameznih vrst.

Med procesom polaganja letev se le te tudi reže. Pred začetkom prekrivanja strehe je potrebno celotno površino sekundarne kritine izpihati, da je čista in da bo zračni most lahko dobro deloval. Še posebej se ostružki naberejo pri perforiranem traku na spodnji strani kjer bo zajem zraka s ta prezračevalni kanal. Najbolj efektivno je izpihanje celotne površine strehe.

Več v bodočih prispevkih.

Projektant:
ARHEM d.o.o. – Pasivna Arhitektura  ->  ARHEM.si
Odgovorni vodja projekt: Alen Mladinov univ.dipl.inž.arh.      ZAPS 1244

Več o ostalih naših projektih si lahko pogledate na spodnjih povezavah:

Veseli bomo tudi vašega maila ali klica:

By |2023-02-14T20:54:17+02:0020 decembra, 2021|Categories: Pasivna hiša MA - Hoterdšica|Komentarji so izklopljeni za Pasivna hiša MA – Hotedršica – Letvanje strehe

Delite to vsebino, Izberite željeno Platformo!

About the Author:

Go to Top