Pasivna hiša MA – Hotedršica – Izvedba strehe – nosilci za horizontalne žlebove

Pasivna hiša MA – Izvedba strehe – nosilci za horizontalne žlebove

Po vgradnji perforirane mrežice za zračni kanal strehe pridejo na vrsto nosilci za vzdolžne žlebove strehe. Nosilci morajo biti usklajeni z izborom žlebu, v tem primeru bomo uporabili polkrožni žleb in takšni so tudi nosilci. Žleb in nosilni bodo v antracid barvi – RAL 7016. Postopek vgradnje nosilcev je relativno enostaven, vseeno pa ima svoje “trike” s katerimi se pride do pravega rezultata. Pritrdili del posameznega nosilca se oblikuje ročno za vsak posamezni nosilec, glede na pozicijo in višino vgradnje.

Najprej postavimo dva čelna nosilca, ki morata biti hirizontalna glede na bodoči vrh žlebu, obenem pa morata biti višinsko toliko različna, da se ustvari padec za odvod vode proti predvideni poziciji vertikalnega odvoda. Začnemo na eni strani, na drugi pa strani spustimo nosilec glede na dolžino žlebu in želeni naklon. Oba pritrdimo in potem si pomagamo z vrvico, ki nam tvori linijo s katero višinsko pozicioniramo preostale vmesne nosilce.  Ko pride bo podaljšanja horizontalnega dela žlebu zaradi večje dolžine strehe, kot je sam profil žleba, se ta spoj izvede na mestu nosilca, da se ne vidi iz spodnje strani.

Projektant:
ARHEM d.o.o. – Pasivna Arhitektura  ->  ARHEM.si
Odgovorni vodja projekt: Alen Mladinov univ.dipl.inž.arh.      ZAPS 1244

Več o ostalih naših projektih si lahko pogledate na spodnjih povezavah:

Veseli bomo tudi vašega maila ali klica:

By |2023-02-16T19:28:42+02:0020 decembra, 2021|Categories: Pasivna hiša MA - Hoterdšica|Komentarji so izklopljeni za Pasivna hiša MA – Hotedršica – Izvedba strehe – nosilci za horizontalne žlebove

Delite to vsebino, Izberite željeno Platformo!

About the Author:

Go to Top