Tretji idejni koncept – VRC

Naredili smo precej variant in sedaj pošiljam eno, za katero menim, da je prava. Pri izdelavi sem si postavil nekaj ciljev. Menim, da je zelo pomembno, da je objekt markanten, obenem pa da nakazuje na dejavnost podjetja. Lokacija objekta je idealna in vsak dan se mimo zapelje ogromno ljudi, jim bo markantna stavba vzpodbudila zanimanje. Prepričan sem, da mora biti objekt na takšni lokaciji markanten in tudi malce drzen.

Koncept

Dimenzije objekta so dogovorjene – 50 x 60 m. Orientacija je izvedena na ta način, da je glavno pročelje orientirano proti avtocesti. Osnovna izvedba hale je enostavna, prefabricirana AB izvedba.

Generalni volumen objekta je pravokotni kubus. Na delu proti cesti pa se pojavi valovni poudarek, ki v sredini omogoča nadkrit vhod v objekt. Ta segment na objektu shematsko povzema zviti del neke kovine, vzmeti. Na levem ali desnem zgornjem vogalu objekta se pojavi napis VRC, ki je osvetljen z zadnje strani in »žari na fasadi. Po celotnem obodu objekta – vencu je predviden zaključek v barvi vhodnega poudarka, ki je izvedena na način, da v nočnem času zažari.

V središčnem delu objekta, kjer se valoviti del dvigne je steklena fasada, ki objekt odpre in naredi še bolj pompoznega, saj izmaknjena fasada »lebdi« nad vhodom. V tem delu so drsna vrata za glavni vhod v objekt.

Na desni strani objekta je predvidena pozicija uvozne rampe v kletni del. Rampa je tako pozicionirana, da omogoča obojestranski parking v kleti, torej v dveh lamelah. Za izvoz se lahko uporabi to isto rampo ali pa se na drugi strani objekta – zahodni strani, predvidi nova – izhodna.

Na SV strani objekta je predvidena uvozna rampa v prvo nadstropje. Uvozna rampa povzema geometrijo arhitekture južnega dela obkjekta. Rampa je izvzeta iz objekta in ta segment je obdan s perforirano pločevino.

Vsi vhodi v objekt – dvižna vrata, bi se izvedli z obrobo, ki bi povzela barvo in material poudarka na J strani fasade.

Upam, da je idejna zasnova predstavljena razumljivo. Najboljje bi sicer bilo, da se srečamo in o vsem podrobneje pogovorimo.

Generalno pa menim, da mora biti objekt nekaj posebnega. Lokacija je res izredna in bilo bi res škoda, da se ne postavi objekt, ki bo vsem mimovozečim vzbudil zanimanje. Želim ti, da zbereš pogum in nadaljujemo v tej smeri iskanja drzne rešitve, ki bo še dodatno pripomogla k prepoznavnosti podjetja.

Prikaz predloga v dveh opcijah:

1. Izvedba poudarka z belo fasado

Menim, da je ta rešitev zelo elegantna. Generalno bi bil objekt temno siv, ta segment na južni strani pa bi bil izveden v beli barvi. Enako uvozno rampo v nadstropje in vhode v halo z dvižnimi vrati iz strani.

c02

c03

c04

c05

c01

Nočna opcija, kjer se vidi osvetljen del na južni strani in linijski poudarek na vencu, skupaj z osvetljenim logotipom:

c06

Fotomontaža predloga – pogled z AC:

cfotomontaza

2. Izvedba poudarka v barvi

V tej verziji smo dodali še barvni poudarek k fasadi. Prej bela fasada je sedaj opcijsko obarvana v toplo oranžno. Ta barva je nekako blizu tvojemu trenutnemu logotipu. Verjetno bi bilo pa smoterno tudi celostno podobo sedaj malce spremeniti.

b01

b05

b04

b02

Prikaz uvozne rampe v nadstropje na SV strani objekta:

b03

Nočna opcija, kjer se vidi osvetljen del na južni strani in linijski poudarek na vencu, skupaj z osvetljenim logotipom:

b06

Fotomontaža predloga – pogled z AC:

fotomontaza

Upam in želim si, da smo s predlogom malce bliže smeri v katero naj bi se projekt razvijal.

Alen Mladinov, 03.10.2016