Pasivni dvostanovanjski objekt B – Borovnica – objekt iz zraka

Pasivni dvostanovanjski objekt B – Borovnica – objekt iz zraka

Pogled iz zraka na dvostanovanjski objekt v Borovnici. Vidi se tudi fotovoltaična elektrarna s katero bo objekt, ki je izveden v pasivnem energetskem standardu postal plus energijska hiša.

Dostop do objekta je na spodnji strani pobočja v katerega je umeščen objekt. Zato smo zasnovali kletno etaži in v objektu in nadstrešek za parkiranje dveh vozil, da lahko premostimo višino in omogočimo pritličju, kjer so dnevni prostori dostop do zunanjih površin. S tem konceptom je to omogočeno. Dodatno imamo še površino terase na delu nadstreška, kjer do pogledi proti barju in Ljubljani. V kleti je predivden vhod in servisni prostori, v pritličju so dnevni prostori s spalnico ali delovno sobo, v nadstropju pa tri otroške sobe in dodatna kopalnica. Objekt je moredno zasnovan z ravno streho na katero bomo vgradili fotovoltaiko. Velikost kletnega dela je cca 32 m2, pritličja cca 69 m3, nadstropja cca 72 m2 na posamezno enoto. Nadstrešek za parkiranje vozil je velikosti 32 m2.

Hiša je grajena z visokokakovostnim gradbenim sistemom TermoLOGiK, ki zagotavlja izjemno toplotno izolacijo, termostabilnost in trajnost. Zunanji zidovi imajo nizko toplotno prehodnost U=0,089 W/m2K, kar pomeni, da hiša porabi zelo malo energije za vzdrževanje prijetne temperature.

Pasivna hiša je postavljena na temeljno ploščo, ki je s spodnje strani in po obodu izolirana s penjenim steklom.

Energetika objekta je zasnovana s toplotno črpalko, ki skrbi za ogrevanje sanitarne vode in ogrevanje objekta preko aktivacije betona. V objektu je seveda predvidena izvedba prezračevalnega sistema z rekuperacijo. V objektu bomo integrirali poseben način za izvedbo temperiranja (hlajenja in gretja) na način aktivacije betona. Objekt bo izveden z uporabo gradbenega sistema TermoLOGiK in ima kot tak izjemno termostabilnost, saj izkorišča pozitivni učinek termične mase, ki jo ta sistem omogoča.

Na objektu je predvidena postavitev fotovoltaične elektrarne s katero bo objekt na letni ravni naredil več energije, kot jo bo potreboval za svoje obratovanje. V tem je objekt v kategoriji Plus Energijske hiše. Takšen objekt je primer dobre prakse in zgled za trajnostno gradnjo, ki prispeva k zmanjšanju emisij toplogrednih plinov in povečanju energetske neodvisnosti.

Projekt temelji na individualnem pristopu, ki zajema izdelavo projektne dokumentacije in spremljanje celotnega procesa od začetnih pogovorov in skic do končne realizacije objekta na parceli investitorja.

Pasivna hiša je postavljena na temeljno ploščo, ki je s spodnje strani in po obodu izolirana s penjenim steklom.

Leto izvedbe: 2025

Vizualizacija projekta:

Video predstavitev rešitve:

Veseli bomo tudi vašega maila ali klica:

Več o ostalih naših projektih si lahko pogledate na spodnjih povezavah:

Če se želite prepričati o prednostih individualnega pristopa do projektiranja pasivnih hiš, vam priporočamo, da se obrnete na podjetje Arhem d.o.o., ki v sklopu arhitekturnega biroja ponuja povsem individualni pristop do zasnove projekta, individualno vodenje vsakega projekta in osebni pristop do vsakega, ki jim s sodelovanjem izkaže zaupanje. Podjetje Arhem d.o.o. ima dolgoletne izkušnje in znanje na področju pasivne gradnje in uporablja PHPP metodologijo za izračun energetske bilance. Poleg tega vam lahko ponudijo izvedbo pasivne hiše v sklopu skupine PasivnaGradnja.si, ki bo na podlagi več kot 20 letnih izkušenj na področju pasivne gradnje in dobro izdelane projektne dokumentacijo arhitekturnega biroja Arhem prenesla na gradbišče in jo s pomočjo popolnoma fleksibilnega gradbenega sistema za izvedbo pasivnih hiš TermoLOGiK hitro in natančno prenesla v realnost.

Končni rezultat bo zaradi usklajenega dela in poznavanja vseh segmentov projektiranja in gradnje najboljši za dano lokacijo, za izražene želje naročnika in ekonomski okvir v katerega je objekt postavljen.

Članki o Pasivni hiši in Pasivni gradnji za več in podrobnejše informacije:

Kako vam lahko pomagamo?

Prosimo izpolnite spodnja polja. V najkrajšem času vas bomo kontaktirali in pomagali pri realizaciji vašega projekta ali pa vam s svetovanjem in nasvetom pomagamo najti pravo rešitev.

Katero področje naših storitev vas zanima? *
By |2023-06-27T17:39:15+02:0027 junija, 2023|Categories: Pasivni dvojček B - Borovnica|Komentarji so izklopljeni za Pasivni dvostanovanjski objekt B – Borovnica – objekt iz zraka

Delite to vsebino, Izberite željeno Platformo!

About the Author:

Go to Top