Pasivna hiša R – Začetek izvedbe estriha

Pasivna hiša R – Začetek izvedbe estriha

Začetek izvedbe estriha v pasivni hiši v Mednem.

Razvod talnega ogrevanja je zaključen, narejena je tudi tlačna proba. Sedaj smo v fazi izvedbe estriha, ki bo podloga za izvedbo finalne talne obloge v objektu. Za kvalitetno izvedbo estriha je vsekakor pomembna dobra in uigrana ekipa, je pa izrednega pomena tudi primeren pesek, ki zagotavlja dobro mešanico. Estrih se pripravlja strojno v mešalcu in v procesu mešanja se dodajajo tudi vlakna za mikroarmiranje estriha. Estrih je od vseh sten v objektu distanciran – ločen z izolacijskim trakom, tako da dobimo pravi “plavajoči” estrih, kjer se tokalni zvok ne prenaša na konstrukcijo in na stene objekta.

Estrih je velika talna površina brez fug, na katero položimo finalne pode. Estrih mora biti kompakten, brez razpok, ustrezno posušen, njegova površina pa mora biti gladka in trdna. Ko v estrih položimo talno gretje, moramo biti pozorni na dodatne zahteve. Talno gretje lahko zaženemo šele, ko je estrih dovolj suh, to je nekje po 21 dneh sušenja estriha. Nad cevmi talnega gretja mora biti še vsaj 45 mm estriha, tako preprečimo razpoke estriha in zagotovimo bolj ustrezno prehajanje toplote. Zaradi vgradnje samih cevi talnega gretja, je celotna debelina estriha nekoliko debelejša, kot v primeru brez talnega gretja. S talnim gretje se debelina estriha giblje med 6 in 7 cm.

Pred začetkom estriha je potrebno preveriti naslednje stvari:

  • Ali je izolacija pod cevmi talnega gretja ustrezno položena in pritrjena.
  • Ali so cevi talnega gretja pravilno razporejene in priključene na razdelilnik.
  • Ali so cevi talnega gretja označene z barvnimi trakovi ali nalepkami glede na krog.
  • Ali so cevi talnega gretja zaščitene pred mehanskimi poškodbami.

Pred izvedbo estriha je potrebno narediti tlačno probo talnega gretja, ki preveri tesnost sistema in morebitne puščanje cevi. Tlačna proba se naredi tako:

  • Cevi talnega gretja se napolnijo z vodo in zaprejo z ventilom na razdelilniku.
  • Na razdelilnik se priključi manometer, ki meri tlak v sistemu.
  • Sistem se napolni z vodo do tlaka okoli 6 barov.
  • Tlak se pusti stati vsaj 24 ur in se spremlja morebitno padanje tlaka.
  • Če tlak pade za več kot 0,5 bara, je to znak puščanja in je potrebno najti in odpraviti vzrok.
  • Če tlak ostane stabilen, je sistem tesen in pripravljen za izvedbo estriha.

Pasivna hiša je grajena z visokokakovostnim gradbenim sistemom TermoLOGiK, ki zagotavlja izjemno toplotno izolacijo, termostabilnost in trajnost. Zunanji zidovi imajo nizko toplotno prehodnost U=0,089 W/m2K, kar pomeni, da pasivna hiša porabi zelo malo energije za vzdrževanje prijetne temperature.

Slike iz gradbišča:

Video iz gradbišča Pasivne hiše v Mednem:

Veseli bomo tudi vašega maila ali klica:

Več o ostalih naših projektih si lahko pogledate na spodnjih povezavah:

Če se želite prepričati o prednostih individualnega pristopa do projektiranja pasivnih hiš, vam priporočamo, da se obrnete na podjetje Arhem d.o.o., ki v sklopu arhitekturnega biroja ponuja povsem individualni pristop do zasnove projekta, individualno vodenje vsakega projekta in osebni pristop do vsakega, ki jim s sodelovanjem izkaže zaupanje. Podjetje Arhem d.o.o. ima dolgoletne izkušnje in znanje na področju pasivne gradnje in uporablja PHPP metodologijo za izračun energetske bilance. Poleg tega vam lahko ponudijo izvedbo pasivne hiše v sklopu skupine PasivnaGradnja.si, ki bo na podlagi več kot 20 letnih izkušenj na področju pasivne gradnje in dobro izdelane projektne dokumentacijo arhitekturnega biroja Arhem prenesla na gradbišče in jo s pomočjo popolnoma fleksibilnega gradbenega sistema za izvedbo pasivnih hiš TermoLOGiK hitro in natančno prenesla v realnost. Končni rezultat bo zaradi usklajenega dela in poznavanja vseh segmentov projektiranja in gradnje najboljši za dano lokacijo, za izražene želje naročnika in ekonomski okvir v katerega je objekt postavljen.

Članki o Pasivni hiši in Pasivni gradnji za več in podrobnejše informacije:

Kako vam lahko pomagamo?

Prosimo izpolnite spodnja polja. V najkrajšem času vas bomo kontaktirali in pomagali pri realizaciji vašega projekta ali pa vam s svetovanjem in nasvetom pomagamo najti pravo rešitev.

Katero področje naših storitev vas zanima? *
By |2023-07-15T11:52:42+02:007 aprila, 2022|Categories: Pasivna hiša R - Medno|Komentarji so izklopljeni za Pasivna hiša R – Začetek izvedbe estriha

Delite to vsebino, Izberite željeno Platformo!

About the Author:

Go to Top